GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Κλείνει η γέφυρα του ποταμού Νέστου στο Παρανέστι, είναι επικίνδυνη!

«Δεν υπάρχει άλλος δρόμος, τι θα κάνουμε, θα πάμε από την Ξάνθη;»

«Δεν υπάρχει άλλος δρόμος, τι θα κάνουμε, θα πάμε από την Ξάνθη;»

Σε σταδιακή διακοπή της κυκλοφορίας στη γέφυρα του Παρανεστίου, στον ποταμό Νέστο, προχωρούν οι Αρχές της Δράμας. Η γέφυρα στα όρια των Νομών Ξάνθης και Δράμας έχει κατασκευαστεί το 1960 και ήδη τον τελευταίο καιρό είχε ανοίξει η συζήτηση για τη στατικότητά της. Μετά τη νέα πτώση στην Καβάλα, φαίνεται ότι οι διαδικασίες επισπεύστηκαν και ήδη δρομολογείται η διακοπή της κυκλοφορίας μέχρι να εξεταστεί η στατικότητά της.

Την πρωτοβουλία έχει η Αντιπεριφέρεια Δράμας, η οποία έχει συγκαλέσει σχετική σύσκεψη, ενώ από την Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2018 έχει ήδη διακοπεί η κυκλοφορία για τα βαρέα οχήματα και σύντομα θα διακοπεί και για τα ΙΧ. Ήδη από τον Ιούλιο είχε υπάρξει σύσκεψη για το θέμα στην Περιφέρεια, με τον Περιφερειάρχη και τους υπηρεσιακούς παράγοντες και είχε αποφασιστεί να δοθούν 200.000 ευρώ για τη συντήρηση της γέφυρας και να δρομολογηθεί η κατασκευή νέας. Η κυκλοφορία θα διεξάγεται από παρακαμπτήριο μέσω της Πλατανόβρυσης.

«Δεν υπάρχει άλλος δρόμος, τι θα κάνουμε, θα πάμε από την Ξάνθη;»
Το πρόβλημα είναι ιδιαιτέρως σοβαρό και πρέπει να εξεταστούν όλες οι πλευρές, καθώς αυτήν την εποχή μεταφέρονται τα είδη ξυλείας που υλοτομούνται στην ευρύτερη περιοχή του δήμου Παρανεστίου προς άλλες περιοχές, λέει μεταξύ άλλων και ο εκπρόσωπος των ξυλεμπόρων του νομού, Μιχάλης Ισσακίδης.

«Το τι γίνεται με την κεντρική γέφυρα του Νέστου δεν μπορώ να το ξέρω εγώ, τώρα ξαφνικά μας προειδοποίησαν ότι θα κλείσει εντελώς και ήδη από ό,τι ξέρω χθες προχθές έκλεισε, δεν επιτρέπεται η διέλευση για φορτηγά αυτοκίνητα. Λένε ότι σε λίγο δε θα επιτρέπονται ούτε και τα ΙΧ να περνάνε πάνω από τη γέφυρα. Οι λόγοι είναι ότι έχει πρόβλημα στατικότητας η γέφυρα. Το θέμα είναι τι θα γίνει από ‘δω και πέρα, ψάχνουμε να βρούμε λύσεις. Υπάρχει ένας δρόμος που τον εκμεταλλευόμαστε πάνω από τη γέφυρα του φράγματος, πάνω στο φράγμα δηλαδή. Κάποιες φορές μας αφήνουν να περάσουμε όταν έχει φύλακα, κάποιες φορές όχι. Ήρθαμε εδώ για να δούμε τι θα γίνει, αν μπορούμε να περνάμε από το φράγμα. Είναι σοβαρό το θέμα πάντως, δεν υπάρχει άλλος δρόμος, τι θα κάνουμε, θα πάμε από την Ξάνθη; Ειδικά αυτούς τους μήνες τώρα που έχει τελειώσει η υλοτομική περίοδος έχουν συσσωρευτεί χιλιάδες κυβικά ξύλα, αυτά πρέπει να μεταφερθούν όλα. Δεν είναι μόνο για τις βιοτεχνίες του Νομού Δράμας, αλλά είναι και για όλη την Περιφέρεια».

Θα επιτραπεί η διέλευση για τα οχήματα μέχρι δύο τόνους
Σε σύσκεψη η οποία έγινε για το θέμα στη Δράμα με τη συμμετοχή πολλών φορέων συμμετείχε και η δήμαρχος Παρανεστίου, Αλίκη Σωτηριάδου η οποία δήλωσε πως «η απόφαση είναι απόφαση της Περιφερειακής Ενότητας, δεν είναι δική μας απόφαση. Στη σύσκεψη που έγινε μας ανακοινώθηκε ότι ύστερα από τις υποδείξεις και την άποψη του μελετητή θα επιτραπεί η διέλευση για τα οχήματα μέχρι 2 τόνους και με την ταχύτητα που έχει επιβληθεί ήδη των 10 χιλιομέτρων ανά ώρα. Θα μπει σήμανση, ώστε να ειδοποιούνται τα μεγαλύτερου φορτίου οχήματα ότι δεν μπορούν να διέλθουν από την συγκεκριμένη γέφυρα, ενώ εκτιμάται πως δεν πρόκειται να ξεκινήσουν οι εργασίες υποστύλωσης της γέφυρας πριν το τέλος του 2018. Αν όλα πάνε καλά ο διευθυντής τεχνικών υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας, μας εξήγησε ότι το νωρίτερο χρειάζεται έναν μήνα τουλάχιστον για να γίνουν οι εργασίες, από τη στιγμή που θα ξεκινήσουν όμως».