GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Νέο κρούσμα της Αφρικανικής Πανώλης των Χοίρων στην Βουλγαρία

Έντονη αναστάτωση έχει προκαλέσει στις βουλγαρικές αρχές η είδηση της εμφάνισης νέου κρούσματος ​​της Αφρικανικής Πανώλης των Χοίρων (...


Έντονη αναστάτωση έχει προκαλέσει στις βουλγαρικές αρχές η είδηση της εμφάνισης νέου κρούσματος ​​της Αφρικανικής Πανώλης των Χοίρων (ΑΠΧ). Όπως ανακοίνωσε η Βουλγαρική Υπηρεσία για την Ασφάλεια των Τροφίμων, ο ιός εντοπίστηκε σε τέσσερις αγριόχοιρους στο χωριό Balgarevo της επαρχίας Ντόμπριτς.

Η συγκεκριμένη τοποθεσία βρίσκεται περίπου 50 χιλιόμετρα μακριά από τα σύνορα με τη Ρουμανία, μια χώρα όπου η ασθένεια εξαπλώνεται με ανησυχητικούς ρυθμούς. Επιπλέον προβληματισμό προκαλεί το γεγονός ότι αυτή η περιοχή της Βουλγαρίας ήταν –μέχρι πρότινος– «καθαρή» από τη νόσο, κάτι που σίγουρα συνιστά σοβαρό πλήγμα στις τοπικές επιδιώξεις για ανακοπή της εξάπλωσής της.

Σχολιάζοντας τις τελευταίες εξελίξεις, οι Αρχές της Βουλγαρίας τόνισαν την ανάγκη να διατηρούνται οι οικόσιτοι χοίροι σε κλειστά περιβάλλοντα, όπου δεν μπορούν να έρθουν σε επαφή με μολυσμένους αγριόχοιρους.

Διαβάστε σχετικά: Όσα πρέπει να ξέρετε και να προσέξετε για να μην χάσετε το κοπάδι σας

Η οριστική καταπολέμηση της σοβαρής αυτής νόσου δεν πρόκειται να είναι απλή υπόθεση για την ΕΕ. Όπως αναφέρει το IEG Policy, υψηλόβαθμος αξιωματούχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προειδοποίησε ότι η εξάλειψη της ΑΠΧ θα μπορούσε να διαρκέσει μέχρι και τρεις δεκαετίες.