GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Η Αγάπη για την Ξάνθη μας» με υποψήφιο δήμαρχο τον Γιάννη Παπαχρόνη ζητά την αγάπη και την … ψήφο των Ξανθιωτών

Το μεσημέρι της Τρίτης ο Γ. Παπαχρόνης ανακοίνωσε την κάθοδό του ως υποψήφιος Δήμαρχος Ξάνθης.


Το μεσημέρι της Τρίτης ο Γ. Παπαχρόνης ανακοίνωσε την κάθοδό του ως υποψήφιος Δήμαρχος Ξάνθης.

«Θα πάμε μέχρι το τέλος» σημείωσε με έμφαση ο ίδιος και δεν είμαστε λαγοί κανενός

Και επίσημα πλέον ο Γιάννης Παπαχρόνης πρόεδρος των αιμοδοτών Ξάνθης και του γηροκομείου ανακοίνωσε παρουσία των τοπικών μέσων ενημέρωσης την κάθοδο του ως υποψήφιος δήμαρχος Ξάνθης στις εκλογές του Μαΐου 2019, παρουσιάζοντας και το λογότυπο του συνδυασμού «Αγάπη για την Ξάνθη μας».

Ακολούθως ανέφερε ότι το εκλογικό κόστος θα καλυφθεί «ρεφενέ» από τα μέλη αποφεύγοντας «σπόνσορες» όπου στην τελική θα χρειαστεί να υπογράψουν μελλοντικά «γραμμάτια» .

Αναλυτικότερα, ο κ. Παπαχρόνης διάβασε την ανακοίνωση του συνδυασμού «Αγάπη για την Ξάνθη μας» η οποία αναφέρει:

  • «Η αγάπη μας για την Ξάνθη, μας προίκισε με τόλμη ώστε να εκτεθούμε στα κοινά του Δήμου μας.
  • Με γόνιμο εθελοντισμό και προσήλωση στο μέλλον του τόπου μας.
  • Με Πίστη στον άνθρωπο και σεβασμό στο περιβάλλον.
  • Με Αλληλεγγύη και έμπρακτη συμπαράσταση στον κάθε συμπολίτη και συνάνθρωπό μας.
  • Με Διαφάνεια και κοινωνική δικαιοσύνη.
  • Με ανιδιοτέλεια και σύνεση.
  • Θέλουμε τον Δήμο μας κύτταρο δημιουργίας και ποιοτικό στήριγμα για τον πολίτη του, για να αγγίξουμε όλοι μαζί το θαυμαστό.
  • Γνωρίζουμε από πού ερχόμαστε όπως και που θέλουμε να πάμε.
  • Μετέχουμε και δεν απέχουμε.
  • Τολμούμε γιατί πιστεύουμε ακράδαντα ότι μπορούμε.
  • Συμπορευόμαστε για να υπηρετήσουμε την πόλη χωρίς προσωπικά συμφέροντα, συνθήματα και κραυγές, αδογμάτιστα.

Είμαστε εδώ!! Είμαι εδώ!!

Καλούμε όλους τους συνδημότες μας να συμμετέχουν στις εκλογές για την ανάδειξη της Δημοτικής αρχής της πόλης μας.

Σας καλούμε σε μια κοινή προσπάθεια να κάνουμε την Ξάνθη μας φιλική και ξεχωριστή.

Ανακοινώνουμε σήμερα την συμμετοχή του συνδυασμού «Αγάπη για την Ξάνθη μας» στην εκλογή για την ανάδειξη των δημοτικών αρχών που θα διεξαχθούν τον Μάιο του 2019».


«ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ – ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΑΝΟΙΞΗΣ ΤΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΣ»
«Ξέρετε πως εργάζομαι εδώ και 19 συναπτά έτη. Δεν θα κάνουμε προγραμματικές δηλώσεις σήμερα. Έχουμε πολύ καιρό ακόμη να συζητήσουμε με τον κόσμο (γιατί λείπει και ο διάλογος σε αυτήν την κοινωνία, αφού όλοι έρχονται με τα προγράμματά τους και τις αποφάσεις τους χωρίς να έχει προηγηθεί αρκετός διάλογος με τον κόσμο). Κάποιες φορές, το τι θέλουμε εμείς δεν συνάδει με αυτό που θέλουν οι άλλοι. Έχουμε καιρό λοιπόν να κάνουμε διάλογο με τον κόσμο προκειμένου να καταθέσουμε στην αρχή της Άνοιξης το ολοκληρωμένο πρόγραμμά μας» συνέχισε ο ίδιος, επισημαίνοντας ότι «σήμερα ανακοινώνουμε την κάθοδό μας με επικεφαλής εμένα. Είναι μεγάλη η τιμή που με επέλεξαν οι συνεργάτες μου. Ονόματα θα βγαίνουν σιγά σιγά από τις επόμενες ημέρες. Την Κυριακή θα ανακοινωθεί το πρώτο όνομα. Έχουμε επιλέξει έναν άλλο τρόπο επικοινωνίας και θα τον δείτε σιγά σιγά».

«ΡΕΦΕΝΕ»
Απαντώντας στο ερώτημα πώς θα ανταπεξέλθει η παράταξη του στο κόστος των εκλογών η απάντηση του ήταν «ρεφενέ» και ποιο συγκεκριμένα ανέφερε: «Το οικονομικό είναι ένα μεγάλο πρόβλημα για να κατεβάσει κάποιος συνδυασμό. Εμείς έχουμε συναποφασίσει πως επειδή η βάση του συνδυασμού μας είναι εθελοντές, όλα αυτά τα χρόνια και έχουμε μάθει να βάζουμε πρώτοι το χέρι μας στην τσέπη, η όλη προσπάθεια θα είναι «ρεφενέ». Όλοι οι συνυποψήφιοι, ακόμη και ο επικεφαλής – υποψήφιος δήμαρχος, θα βάλουμε το ίδιο ποσό. Ούτε χορηγίες, ούτε «μαύρα χρήματα» θα πάρουμε αλλά ούτε και «μαύρα χρήματα» θα δώσουμε. Αυτό για εμάς είναι ξεκάθαρο και είναι ένα από τα βασικά θέματα αρχών που έχουμε θέσει»

Ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχουν συνεργασίες με τις άλλες παρατάξεις παρότι προηγήθηκαν συζητήσεις οι οποίες δεν ευωθώθηκαν για ένα ποιο διευρυμένο σχήμα όμως όπως χαρακτηριστικά σημείωσε «δεν τα βρήκαμε», οι συνεργάτες μου. Δεν έχουν καμία σχέση με το παλιό, δεν ήταν Δημοτικοί Σύμβουλοι.Όταν λέμε ότι πρεσβεύουμε κάτι νέο, δεν έχουμε καμία σχέση με το παλιό, το φθαρμένο. Θα με ρωτήσετε, μα υπάρχουν δημοτικοί σύμβουλοι με μεγάλη εμπειρία. Η πόλη θα τους ευχαριστήσει για την προσφορά τους, μπορούν να πάνε στο σπίτι τους…»


«Ο… ΚΑΝΑΠΕΣ ΒΓΑΖΕΙ ΔΗΜΑΡΧΟ ΣΤΗΝ ΞΑΝΘΗ»
Σε ένα άλλο σημείο της συνέντευξης ο κ. Παπαχρόνης αναφερόμενους στους ψηφοφόρους της περασμένης εκλογικής διαδικασία επισήμανε μεταξύ άλλων ότι «…ο μισός πληθυσμός δεν σηκώθηκε από τον καναπέ του. Έχει άποψη όλα τα χρόνια, τον απασχολούν τα προβλήματα της πόλης, «φταίει ο δήμαρχος, οι δημοτικοί σύμβουλοι, η αντιπολίτευση». Όλοι φταίνε εκτός από τον καναπέ και τον φραπέ. Και έπειτα δεν φταίνε μόνο αυτά, φταίει το Δροσερό, φταίνε τα Κιμμέρια, φταίει το Εύμοιρο. Ο…καναπές βγάζει δήμαρχο στην Ξάνθη. Με επιλογές 6-7 συνδυασμών, είναι δυνατόν να πει κανείς ότι δεν έχει επιλογή να ψηφίσει; Εγώ δεν είπα «ψηφίστε Παπαχρόνη», σηκωθείτε από τους καναπέδες σας να ψηφίσετε και αν δεν σας ικανοποιεί κάποιος συνδυασμός, κατεβείτε «ρεφενέ» και δημιουργήστε συνδυασμό… Εμείς συναποφασίσαμε, στο Δροσερό να πάμε μετά τις εκλογές, δεν θα πάμε για να κάνουμε χάρη στο Δροσερό, αλλά για να βοηθήσουμε για να βοηθηθεί και η πόλη αφού το ένα με το άλλο είναι αλληλένδετα…Η άποψή μου είναι ότι εκεί θα πρέπει να γίνει και κοινότητα για να βγάζουν οι άνθρωποι δικό τους συμβούλιο και ειδική ρύθμιση από τα κεντρικά για να μπει εντός σχεδίου πόλεως, σαν ειδική περίπτωση για να ξεκινήσουν κάποια πράγματα ουσίας για το Δροσερό…»

Σε γενικές γραμμές ο Γιάννης Παπαχρόνης μίλησε και είναι βέβαιο ότι πιστεύει αυτά που λέει, για μία προσπάθεια η οποία στην ουσία θα στηριχθεί στην προσφορά των εθελοντών.

Άλλο που αξίζει να επισημανθεί είναι ότι δεν θα υπάρξουν προγραμματικές δηλώσεις. Στην ουσία όπως σημείωσε, υπάρχουν σε σχέδιο οι προγραμματικές αρχές της παράταξης, όμως αυτές θα ανακοινωθούν αφού πρώτα συζητήσουν με την κοινωνία και τους Ξανθιώτες για να πάρουν την τελική τους μορφή μετά από διάλογο κάτι που όπως σημείωσε, οι προτεραιότητες και ο σχεδιασμός τους, θα πάρουν την τελική μορφή μετά από τον διάλογο με την κοινωνία της Ξάνθης.