GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Στο πλευρό αγροτών και κτηνοτρόφων για τις «μειονεκτικές περιοχές» ο Μέτιος

Τους εκπροσώπους των αγροτών και των κτηνοτρόφων της Καβάλας δέχθηκε μέσα στην εβδομάδα ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θρά...


Τους εκπροσώπους των αγροτών και των κτηνοτρόφων της Καβάλας δέχθηκε μέσα στην εβδομάδα ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστος Μέτιος στην Κομοτηνή, προκειμένου να εξετάσουν το ζήτημα που προκλήθηκε ύστερα από πληροφορίες για εξαίρεση περιοχών της ΠΕ Καβάλας από τον χαρακτηρισμό τους ως «μειονεκτικών».

Στη συνάντηση συμμετείχαν οι Πρόεδροι του Αγροτικού Συλλόγου Νέστου και του Συνδέσμου Κτηνοτρόφων Καβάλας Σάββας Αργυράκης και Νίκος Δημόπουλος, οι οποίοι συνοδεύονταν από συναδέλφους τους, ενώ παρόντες ήταν επίσης ο πρώην Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Νίκος Ευφραιμίδης και στελέχη της Περιφέρειας.

Με βάση τα όσα ειπώθηκαν στη συνάντηση, ο κ. Μέτιος έστειλε επιστολή στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ζητώντας όσες περιοχές της Περιφέρειας δεν μπορούν να ενταχθούν στην κατηγορία των «ορεινών ή των «περιοχών με φυσικούς περιορισμούς», να ενταχθούν όλες ανεξαιρέτως στην κατηγορία των περιοχών «με ειδικά μειονεκτήματα».

Για το ίδιο ζήτημα άλλωστε, οι Περιφερειάρχες της χώρας ζήτησαν, μέσω της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, συνάντηση με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, η οποία θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα στην Αθήνα.