GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Στον Έβρο η Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Μαρία Κόλλια Τσαρουχά

Στον Έβρο βρέθηκε η Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Μαρία Κόλλια Τσαρουχά, στο πλαίσιο της περιοδείας που πραγματοποιεί στη Θράκη και συγκεκρ...

Στον Έβρο βρέθηκε η Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Μαρία Κόλλια Τσαρουχά, στο πλαίσιο της περιοδείας που πραγματοποιεί στη Θράκη και συγκεκριμένα την περιοχή ευθύνης του Δ΄Σώματος Στρατού.

Το πρωί της Τρίτης, η Υφυπουργός αρχικά βρέθηκε στο Διοικητήριο της 12ης Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού,στην Αλεξανδρούπολη.ενώ στη συνέχεια μετέβη στο στρατόπεδο “Κανδηλάπτη” προκειμένου να επισκεφτεί και να δει από κοντά το Κέντρο Εξομοιωτών.

Μετά την ξενάγηση στους χώρους του στρατοπέδου, η Μαρία Κόλλια Τσαρουχά παρέθεσε ομιλία στα στελέχη και τους στρατιώτες, κατά την διάρκεια της οποίας χαρακτήρισε την 12η μεραρχία, ισχυρή δύναμη, αποτροπής, και εξασφάλισης των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων.

“Η σημερινή μου επίσκεψη είναι διαφορετική από τις προηγούμενες, καθώς τώρα έρχομαι ως Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας,για να σας συναντήσω από κοντά, να σας δώ στα μάτια, να αφουγκραστώ τις ανησυχίες σας, να δω από κοντά το έργο που επιτελείτε και να ενημερωθώ σε βάθος, για όλα τα σοβαρά θέματα που απασχολούν το Δ΄ Σώμα Στρατού και βέβαια τη μεραρχία σας” δήλωσε μεταξύ άλλων η Υφυπουργός. κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά, στο ήθος, την πειθαρχεία και το πνεύμα μονάδος, του Ελληνικού Στρατού.

Πρόσθεσε δε, πως η Πολιτεία και δη, το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, έχει ιερή υποχρέωση να στηρίξει τους στρατιωτικούς, προκειμένου να μπορούν να εκτελούν καλύτερα την αποστολή τους.

Τέλος, αναφερόμενη στα θέμα των αναδρομικών, – το οποίο είπε ότι θα τακτοποιηθεί πολύ πρίν τα Χριστούγεννα- το χαρακτήρισε ως μία πολύ μεγάλη επιτυχία, και παράλληλα ένα μικρό στοιχείο της αγωνίας της Πολιτικής Ηγεσίας, για να ανταποδώσει σε ένα βαθμό τις θυσίες των ένστολων.

Μετά το πέρας της ομιλίας της, η Υφυπουργός μετέβη στο στρατιωτικό φυλάκιο, και στην γέφυρα των Κήπων, στα σύνορα της Ελλάδας με την Τουρκία.