GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Λαμπρή Εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου στην ιστορική Μονή της Παναγίας Αρχαγγελιωτίσσης

Με επίκεντρο την ιστορική Ιερά Μονή της Παναγίας Αρχαγγελιωτίσσης εόρτασε ο ευσεβής και πιστός λαός της Ιεράς μας Μητροπόλεως την σε...


Με επίκεντρο την ιστορική Ιερά Μονή της Παναγίας Αρχαγγελιωτίσσης εόρτασε ο ευσεβής και πιστός λαός της Ιεράς μας Μητροπόλεως την σεβασμία εορτή των Εισοδίων της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Την Τρίτη 20η Νοεμβρίου 2018, προεόρτιος Ημέρα της Εορτής, στις 18:00, εψάλη, ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ξάνθης και Περιθεωρίου κ. Παντελεήμονος, με την συμμετοχή Του Πανοσιολογιωτάτου Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής, Αρχιμανδρίτου του Οικουμενικού Θρόνου Ανθίμου Κωσταράκη, των Πατέρων της Ιεράς Μονής και πλήθος κόσμου που προσήλθαν να επικαλεστούν την βοήθεια της Παναγίας μας.

Την κυριώνυμη ημέρα της εορτής Τετάρτη 21η Νοεμβρίου 2018, εψάλη ο Όρθρος της Εορτής και τελέσθηκε Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Παντελεήμονος και των κληρικών της Μητροπόλεως. Κατά την διάρκεια του Κοινωνικού ο Σεβασμιώτατος εξήρε λόγο στο πρόσωπο της Παναγίας, τονίζοντας ότι η Εορτή των Εισοδίων της, είναι η πρόγευση των Μεγάλης Εορτής των Χριστουγέννων.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας προσφέρθηκε Μοναστηριακό κέρασμα στους πιστούς.