GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Καβάλα: Στην δομή φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών ο υπουργός μεταναστευτικής πολιτικής Δ. Βίτσας

Στην Καβάλα βρέθηκε το απόγευμα της Δευτέρας (26/11) ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρης Βίτσας, ο οποίος επισκέφθηκε τη δ...


Στην Καβάλα βρέθηκε το απόγευμα της Δευτέρας (26/11) ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρης Βίτσας, ο οποίος επισκέφθηκε τη δομή φιλοξενίας προσφύγων στο στρατόπεδο «Ασημακοπούλου».

Ο κ. Βίτσας ξεναγήθηκε στους χώρους της δομής από τους υπεύθυνους του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης, που είναι και ο αρμόδιος φορέας για τη λειτουργία των δομών που υπάρχουν σε όλη τη χώρα, ενώ παράλληλα ζήτησε να ενημερωθεί για τα προβλήματα που υπάρχουν.

Δεν χρωστάει χρήματα στον Δήμο Καβάλας το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, σύμφωνα με τον κ. Βίτσα

Ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής υπογράμμισε ότι η δομή της Καβάλας θα παραμείνει ως έχει και δεν θα δεχτεί περισσότερα άτομα. Αναφορικά με τα χρήματα που οφείλονται στον Δήμο Καβάλας επισήμανε ότι το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής δεν χρωστάει κάτι, συμπλήρωσε ωστόσο ότι το υπουργείο έχει τη διάθεση να συζητήσει με τους δημάρχους το θέμα της αποκομιδής των απορριμμάτων από τις δομές για να μην επιβαρύνονται το κόστος οι Δήμοι.

492 άτομα φιλοξενούνται στη δομή της Καβάλας – Τα 228 άτομα είναι παιδιά κάτω των 18 ετών

Στη δομή της Καβάλας φιλοξενούνται σήμερα 492 άτομα, ενώ ο μέγιστος αριθμός φιλοξενίας ανέρχεται στα 500 άτομα.

Το 40% των φιλοξενούμενων Σύριοι, το 37% Ιρακινοί, το 10% Αφγανοί και το 6% Ιρανοί. Από τα 492 άτομα τα 309 είναι άνδρες και αγόρια και τα 185 γυναίκες και κορίτσια.

Τα 228 άτομα είναι παιδιά ηλικίας κάτω των 18 ετών, ενώ υπάρχουν και 28 παιδάκια τα οποία είναι ασυνόδευτα.

180 από τα παιδιά φοιτούν σήμερα στα σχολεία της Καβάλας, ενώ μέσα στη δομή παραδίδονται σε 17 ενήλικες μαθήματα ελληνικών και αγγλικών σε καθημερινή βάση από τη Μη Κυβερνητική Οργάνωση “Solidarity Now”.