GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Δήμος Σαμοθράκης: Εκσυγχρονισμός δημοτικού σφαγείου

Μετά την εξυγίανση του δήμου απ΄το διαχειριστικό τέλμα που είχε περιέλθει και τα γενικευμένα σε έκταση και βάθος αδιέξοδα οι λογικές...


Μετά την εξυγίανση του δήμου απ΄το διαχειριστικό τέλμα που είχε περιέλθει και τα γενικευμένα σε έκταση και βάθος αδιέξοδα οι λογικές προτεραιότητες προηγούνται κατά την άποψή μας για την ανασυγκρότηση του δήμου.

Οι “προτάσεις” που εκφράζονται στο διαδίκτυο από συγκεκριμένη τετραμελή ομάδα με την καθοδήγηση άλλων τόσων αθέατων “σχεδιαστών στρατηγικής” ως σχόλια και διάλογοι μεταξύ “κολλητών” είναι πολλές και φανερώνουν σκοπιμότητες και συγχρόνως άγνοια .

Εμείς δεν θα μπορούσαμε να μη προτάξουμε μεταξύ πολλών άλλων τη διασφάλιση λειτουργίας του δημοτικού σφαγείου. Εμείς δεν θα μπορούσαμε να εκθέσουμε σε κίνδυνο την λειτουργία του και να ζημιώσουμε τους κτηνοτρόφους ασχολούμενοι με μεταξωτές κορδέλες.

Γι αυτούς, δηλαδή την ομάδα αντιπολιτευτικού μηδενιστικού μένους που φλυαρεί ακατάσχετα δεν υπάρχει στην ατζέντα τους το σφαγείο και πολλά άλλα ουσιώδη προβλήματα – τα οποία σταδιακά εμείς λύνουμε- , γιατί δεν τους ενδιαφέρει το ζήτημα.




Η λειτουργία της συγκεκριμένης υποδομής ήταν ξεπερασμένη ενώ η συσσώρευση κινδύνων είναι μεγάλη. Σημερινή ενέργειά μας είναι η προμήθεια και εγκατάσταση εξωτερικού ψυκτικού θαλάμου συντήρησης υποπροϊόντων αντί της κοστοβόρας και περιορισμένων δυνατοτήτων καύσης. Σήμερα οι κτηνοτρόφοι δεν κινδυνεύουν να βρεθούν σε δύσκολη θέση εξαιτίας του σφαγείου.

Επόμενα βήματά μας θα είναι να ξεπεράσουμε 1] την απειλή προστίμου για το σύνολο της χρηματοδότησης περίπου 750.000 – 1.000.000 για την κατασκευή του 2] μια δικαστική αγωγή για χρήματα πάνω από 300.000 για συμπληρωματικό έργο που έγινε το 2012 αλλά δεν πληρώθηκε 3] την απεμπλοκή μιας εγγυητικής περίπου 35.000 ευρώ.

Διευκρινίζουμε 1)oτι τα νούμερα που προαναφέρθηκαν αφορούν απειλές οικονομικές μόνο για το σφαγείο 2) πρόστιμο η δημοσιονομική διόρθωση όπως λέγεται μπαίνει όταν δεν είναι η κατασκευή λειτουργική αλλά έχει πολλά κακώς κείμενα.