GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


ΠΑΜΕ: Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η απεργιακή συγκέντρωση και πορεία στην Αλεξανδρούπολη

Σήμερα Τετάρτη 28 Νοέμβρη στα πλαίσια της πανελλαδικής απεργίας, τα ταξικά σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, διοργάνωσαν συγκέντρ...


Σήμερα Τετάρτη 28 Νοέμβρη στα πλαίσια της πανελλαδικής απεργίας, τα ταξικά σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, διοργάνωσαν συγκέντρωση στις 10:30 μπροστά στο Δημαρχείο της πόλης.

Χαιρετισμό απεύθυνε ο πρόεδρος του σωματείου οικοδόμων και συναφών επαγγελμάτων, Γεωργιάδης Αναστάσιος.


Στην κεντρική ομιλία ο Διονύσης Κλάδης μέλος του Δ.Σ του Εργατικού Κέντρου Εβρου και της Τοπικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ ανέφερε μεταξύ άλλων:

Απέναντι στην αντιλαϊκή επίθεση κυβέρνησης – κεφαλαίου και στους προκλητικούς ισχυρισμούς περί «τέλους των μνημονίων» που την συνοδεύει, η σημερινή απεργία και οι συγκεντρώσεις αποτελούν την απάντηση των εργαζομένων, θέτουν στο επίκεντρο τα αιτήματα για άμεση επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ και Συλλογικές Συμβάσεις με αυξήσεις μισθών και δικαιώματα για όλους τους εργαζόμενους

Με τη σημερινή μας κινητοποίηση ξεσκεπάζουμε το αντιλαϊκό περιεχόμενο του κρατικού προϋπολογισμού και για το 2019, με τα πλεονάσματα που ματώνουν το λαό, με το νέο «μπούκωμα» των επιχειρηματικών ομίλων με ενισχύσεις και προνόμια, αλλά και με το νέο «ψαλίδισμα» κονδυλίων για την κάλυψη εργατικών – λαϊκών αναγκών, όπως τη νέα μείωση της κρατικής χρηματοδότησης για τα δημόσια νοσοκομεία, τη μείωση στο κονδύλι για τα επιδόματα ανεργίας κ.ά

Απαντάμε στο νέο κύκλο ψεμάτων και αυταπατών που έχει επιδοθεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που μιλάει για υποχρεωτικότητα και επέκταση των κλαδικών συμβάσεων, ενώ στην συντριπτική τους πλειοψηφία οι εργαζόμενοι δεν καλύπτονται από κλαδική σύμβαση. Τι δείχνει η πρόσφατη εμπειρία από τον κλάδο του τουρισμού όπου είχαμε και τα πανηγύρια για την επέκταση της σύμβασης; Ήδη οι μεγαλοξενοδόχοι στήνουν εταιρίες και φτιάχνουν δουλεμπορικά, απολύουν εργαζόμενους με δικαιώματα για να τους προσλάβουν με συμβάσεις ακόμα και μιας μέρας, με αμοιβή το κατώτατο ημερομίσθιο. Με το δίκιο τους λοιπόν τα σωματεία στον τουρισμό ζητάνε να υπάρξει ελάχιστη σύνθεση προσωπικού στα ξενοδοχεία, να σταματήσει αυτή η νέα επίθεση των εργοδοτών.

Απαντάμε στην προπαγάνδα κυβέρνησης και αφεντικών περί «δίκαιης ανάπτυξης» γιατί τόσο στην κρίση όσο και στην ανάπτυξη εμείς οι χιλιάδες εργαζόμενοι πληρώνουμε το τίμημα μιας ανελέητα αντιλαϊκής πολιτικής για να παραμείνουν ανέγγιχτα τα κέρδη της μεγαλοεργοδοσίας.

Ο κλάδος των κατασκευών αποτελεί ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα που απομυθοποιεί αυτά που λέει η κυβέρνηση και όλα τα αστικά κόμματα, ότι μεγαλώνοντας την “πίτα” των κερδών θα ζήσει και ο εργάτης καλύτερα. Τα κατασκευαστικά έργα τα τελευταία δύο χρόνια αυξήθηκαν κατά περίπου 95%, ενώ ο αριθμός των εργαζομένων στον κλάδο παραμένει ο ίδιος, δηλαδή περίπου 14.000, όσοι και το 2014.

Επίσης, ο αριθμός των ενσήμων ανά οικοδόμο παραμένει ο ίδιος. Τι δείχνουν τα παραπάνω; Οτι κυριαρχούν η απλήρωτη εργασία, οι ατελείωτες υπερωρίες, μισοπληρωμένες ή και απλήρωτες, η κλοπή ενσήμων και σε τελική ανάλυση το βάθεμα της εκμετάλλευσης. Αποδεικνύεται περίτρανα ότι η όποια ανάπτυξη στήνεται στα συντρίμμια των δικαιωμάτων της εργατικής τάξης.

Η σημερινή απεργία παίρνει τη σκυτάλη από τις αγωνιστικές πρωτοβουλίες σε κλάδους και χώρους δουλειάς: Από την πετυχημένη πανοικοδομική απεργία για την υπογραφή κλαδικής ΣΣΕ, τις κινητοποιήσεις των συνταξιούχων που δεν δέχονται να γίνουν θεατές στο κυβερνητικό σίριαλ για την αναστολή της νέας περικοπής στις ήδη πετσοκομμένες συντάξεις τους και συνεχίζουν να διεκδικούν την ανάκτηση των μεγάλων απωλειών τους.

Δεν κάνουμε βήμα πίσω από την απαίτηση της αναπλήρωσης όλων των απωλειών που είχαμε τα προηγούμενα χρόνια, από την κάλυψη των αναγκών μας.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
• Κατάργηση του νόμου Αχτσιόγλου – Βρούτση που καταργεί τις συλλογικές διαπραγματεύσεις. Επαναφορά των ΣΣΕ και του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ για όλους.
• Αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις, στις κοινωνικές παροχές.
• Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου και όλων των αντιασφαλιστικών νόμων.
• Κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας.
• Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, των χαρατσιών, της φοροληστείας.
• Μέτρα αντισεισμικής, αντιπλημμυρικής και αντιπυρικής προστασίας.
• Καμιά εμπλοκή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους