GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Η πόλη της Ξάνθης υποδέχτηκε το Ιερό Λείψανο της Σιαγόνος του Πολιούχου της Αγίου Ιωάννη Προδρόμου και Βαπτιστή

Με πνευματική κατάνυξη, ο λαός της Πόλεως και Της Μητροπόλεως Της Ξάνθης και Του Περιθεωρίου, υποδέχτηκε το Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2018, ...


Με πνευματική κατάνυξη, ο λαός της Πόλεως και Της Μητροπόλεως Της Ξάνθης και Του Περιθεωρίου, υποδέχτηκε το Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2018, Το Ιερό Λείψανο Της Σιαγόνος Του Αγίου Ιωάννου Προφήτου Προδρόμου και Βαπτιστού Του Χριστού, ο οποίος είναι ο Πολιούχος της Ιεράς Μητροπόλεως Ξάνθης και Περιθεωρίου και ο Προστάτης Άγιος της Πόλεως μας.

Το Ιερό Λείψανο υποδέχτηκε στην Πλατεία Μητροπόλεως ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Ξάνθης κ. Παντελεήμων, με την παρουσία του Ιερού Κλήρου, των Ιεροψαλτών, των Χορευτών του Λυκείου Των Ελληνίδων της Ξάνθης, ντυμένοι με παραδοσιακές ενδυμασίες ραίνοντας με ροδοπέταλα το Ιερό Λείψανο και πλήθους κόσμου.

Την Ιερά Σιαγόνα του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου, κόμισε στην Πόλη μας, από την Ιερά Μονή Σταυρονικήτα Του Αγίου Όρους, ο Πανοσιολογιώτατος Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής, Αρχιμανδρίτης Τύχων με την συνοδεία Του. Το παρέλαβε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Παντελεήμων και στη συνέχεια με πομπή μεταφέρθηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Του Τιμίου Προδρόμου, όπου εψάλη Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός Της Κυριακής με Αρτοκλασία και Κήρυγμα.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Παντελεήμων στο κήρυγμα Του, ευχαρίστησε τον Πανοσιολογιώτατο Καθηγούμενο Τύχωνα για την έλευση Του για πολλόστη φορά στην Πόλη και την Μητρόπολη μας, εύχομενος στον Θεό όπως ευλογεί την Ζωή Του και το έργο Του και να σκεπάζει άπασα την αδελφότητα της Ιεράς Μονής. Συνέχαρη τέλος τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη του Οικουμενικού Θρόνου, Ιεροκήρυκα της Ιεράς Μητροπόλεως Ξάνθης και Προιστάμενο Του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Του Τιμίου Προδρόμου Ιωακείμ Μούκανο, γιατί χάριν στην δική Του πρωτοβουλία, κομίστηκε το Ιερό Λείψανο στην Ιερά μας Μητρόπολη.

Την Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2018, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κ. Παντελεήμων, Ιερούργησε εις τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Του Τιμίου Προδρόμου Ξάνθης και τέλεσε το Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας, συλλειτουργούντων του Πανοσιολογιωτάτου Καθηγουμένου Της Ιεράς Μονής Σταυρονικήτα, Αρχιμανδρίτου Τύχωνα, των Πατέρων της συνοδείας Του και των Πατέρων του Ιερού Ναού.

Το Ιερό Λείψανο παρέμεινε πρός Προσκύνηση των Χριστιανών στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Του Τιμίου Προδρόμου, μέχρι Την Δευτέρα 5η Νοεμβρίου 2018.