GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



6 Μύθοι για την αποτρίχωση με laser που καλό είναι να γνωρίζεις!

Ειδικά το καλοκαίρι η αποτρίχωση είναι κάτι που απασχολεί πολλές από εμάς, όπως επίσης και η μέθοδος την οποία θα επιλέξουμε. Τα τελευ...


Ειδικά το καλοκαίρι η αποτρίχωση είναι κάτι που απασχολεί πολλές από εμάς, όπως επίσης και η μέθοδος την οποία θα επιλέξουμε. Τα τελευταία χρόνια πολλές γυναίκες επιλέγουν την αποτρίχωση με laser για το καλύτερο αποτέλεσμα και την εξάλειψη της ανεπιθύμητης τριχοφυΐας. Το έχουν δοκιμάσει φίλες μας, έχουμε δει το αποτέλεσμα αλλά παράλληλα ακούμε και πολλές πληροφορίες κάποιες αληθείς και κάποιες όχι. Υπάρχουν όμως και μύθοι για την αποτρίχωση με laser που καλό είναι να γνωρίζουμε.

Τα μηχανήματα laser είναι πηγές φωτός που εκπέμπουν ένα μήκος κύματος και χρησιμοποιούνται στην ιατρική για συγκεκριμένες ενδείξεις. Το laser αποτρίχωσης καταστρέφει το θύλακο της τρίχας σταδιακά. Παρακάτω μπορούμε να δούμε μαζί μερικές πληροφορίες αν σκέφτεσαι να στραφείς και εσύ σε αυτή την λύση.

Το καλοκαίρι δεν κάνουμε laser
Ένας από τους πιο διαδεδομένους μύθους γύρω από το laser είναι ότι δεν μπορούμε να κάνουμε το καλοκαίρι. Η θεραπεία με laser μπορεί να συνεχιστεί κανονικά και τους καλοκαιρινούς μήνες με κάποιες προϋποθέσεις. Μετά την θεραπεία συστήνεται να αποφεύγεται η πολύωρη έκθεση στον ήλιο τουλάχιστον για μία εβδομάδα. Η καθημερινή χρήση αντιηλιακής κρέμας κρίνεται απολύτως απαραίτητη στα σημεία που κάναμε αποτρίχωση.

Το laser δεν πονάει καθόλου
Είναι αλήθεια ότι η αποτρίχωση με laser θεωρείται μια από τις πιο ανώδυνες μεθόδους. Υπάρχουν όμως περιοχές του σώματος που είναι πιο ευαίσθητες στον πόνο όπως π.χ η γραμμή του μπικίνι. Στις περιοχές αυτές πολλές φορές χρησιμοποιείται αναισθητική κρέμα οπότε και η ενόχληση είναι μηδαμινή. Ωστόσο ο πόνος είναι υποκειμενικός και εξαρτάται από την προσωπικά μας όρια αντοχής. Χαρακτηρίζεται όμως από τις περισσότερες γυναίκες ως άκρως ανεκτός και αρκετά λιγότερος σε σύγκριση με την αποτρίχωση με κερί.

Προτείνεται μόνο για τη μείωση της τριχοφυΐας
Η συγκεκριμένη μέθοδος προτείνεται από δερματολόγους ως λύση στη μείωση του φαινομένου της είσφρυσης των τριχών. Η είσφρυση τριχών δεν είναι μόνο θέμα αισθητικής από το οποίο πολλές γυναίκες θέλουν αν απαλλαγούν αλλά και θέμα υγείας καθώς μπορούν να δημιουργηθούν μολύνσεις. Η αποτρίχωση με laser λοιπόν αποτελεί ιδανική λύση αν θέλεις να ξεφορτωθείς την ανεπιθύμητη τριχοφυΐας αλλά και να εξαλείψεις τα ενοχλητικά σημάδια από τις τρίχες που γυρνάνε.

Χρειάζονται πάρα πολλές συνεδρίες
Επίσης ένας μύθος για το οποίο δεν μπορούμε να δώσουμε ξεκάθαρη απάντηση. Το αποτέλεσμα εξαρτάται από πολλούς παράγοντες καθώς κάθε οργανισμός είναι διαφορετικός. Ο τύπος του δέρματος, της τρίχας και η πυκνότητα της τριχοφυΐας μπορούν να παίξουν σημαντικό ρόλο. Επιπλέον θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι υπάρχουν ορμονοεξαρτώμενες περιοχές όπως το πηγούνι στις οποίες ίσως να χρειαστούν παραπάνω συνεδρίες.

Στις σκουρόχρωμες επιδερμίδες δεν έχει αποτέλεσμα
Παρόλο που κάτι τέτοιο φαίνεται να είναι ευρέως διαδεδομένο η αλήθεια είναι ότι δεν ισχύει. Το χρώμα του δέρματος δεν παίζει ρόλο καθότι δεν επηρεάζει τη χρήση του laser. Το χρώμα της τρίχας από την άλλη έχει σημασία καθώς οι σκούρες τρίχες εντοπίζονται πιο εύκολα οπότε και έχουμε καλύτερο αποτέλεσμα. Δυστυχώς η μέθοδος αυτή δεν συνίσταται για ξανθές ή λευκές τρίχες καθώς απουσιάζει η χρωστική ουσία.

Εσύ επιλέγεις τις συνεδρίες-επαναλήψεις
Η ενδεδειγμένη μέθοδος θεραπείας προβλέπει επαναλήψεις σε διάστημα 4-6 εβδομάδων. Σε περίπτωση που δεν τηρηθεί η πορεία που προτείνεται, η ολοκλήρωση της θεραπείας μπορεί να κρατήσει παραπάνω. Καλό είναι να ακολουθούμε τις οδηγίες του ειδικού που έχουμε επιλέξει καθώς βασίζονται πάνω στις δικές μας ανάγκες και στο δικό μας τύπο δέρματος ή τρίχας για το βέλτιστο πιθανό αποτέλεσμα.

Αν σκέφτεσαι λοιπόν να δοκιμάσεις αυτή τη μορφή αποτρίχωσης και έχεις ακόμα κάποιες απορίες σου συστήνω ανεπιφύλακτα να κάνεις πριν μια μικρή έρευνα. Μπορείς να βρεις πιστοποιημένα κέντρα και επαγγελματίες ώστε να σε καθοδηγήσουν και να απαντήσουν σε ερωτήματα που πιθανώς έχεις. Ενημερώσου πλήρως καθώς είναι σημαντικό να νιώθεις και να αισθάνεσαι σίγουρη για το αν σου ταιριάζει η μέθοδος αυτή.