GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Συνελήφθησαν 4 διακινητές, με συνολικά 18 μη νόμιμους μετανάστες στους νομούς Έβρου και Ροδόπης

Συνελήφθησαν στις (18-11-2018), στους νομούς Έβρου και Ροδόπης, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης και Ροδόπη...


Συνελήφθησαν στις (18-11-2018), στους νομούς Έβρου και Ροδόπης, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης και Ροδόπης, τέσσερις (4) αλλοδαποί διακινητές, ηλικίας 37, 32, 31 και 29 ετών, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, συνολικά δεκαοχτώ (18) μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, στις (18-11-2018) το πρωί, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών με τη συνδρομή αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης συνέλαβαν τους δύο δράστες, ηλικίας 37 και 31 ετών, διότι τους εντόπισαν να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρουν, παράνομα, στην ενδοχώρα δέκα (10) μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, σε αγροτική περιοχή του Λουτρού Έβρου, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν σήμα στάσης στον 37χρονο οδηγό του Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, ο οποίος δεν συμμορφώθηκε και συνέχισε την πορεία του. Λίγο πιο κάτω, ακινητοποίησε το όχημα και αποβιβάστηκε ο 31χρονος συνοδηγός, ενώ ακολούθως συνέχισε την πορεία του αναπτύσσοντας ταχύτητα.

Τελικά, στην πόλη της Αλεξανδρούπολης το όχημα ακινητοποιήθηκε και ο 37χρονος επιχείρησε να διαφύγει πεζός, πλην όμως συνελήφθη. Στο πλαίσιο της αστυνομικής επιχείρησης εντοπίσθηκε πλησίον του οικισμού Άνθειας και ο 31χρονος συνεργός του, ο οποίος συνελήφθη.


Στη δεύτερη περίπτωση, στις (18-11-2018) το μεσημέρι, στην παλαιά Εθνική Οδό Αλεξανδρούπολης – Κομοτηνής, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών και του Αστυνομικού Τμήματος Σαπών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, πραγματοποίησαν σήμα στάσης στον 32χρονο οδηγό Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, πλην όμως αυτός δεν συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς.

Στη συνέχεια, το όχημα εισήλθε στις Σάπες Ροδόπης, όπου ο οδηγός του το ακινητοποίησε και επιχείρησε να διαφύγει πεζός, πλην όμως συνελήφθη άμεσα από τους αστυνομικούς.

Σε έλεγχο που ακολούθησε στο εσωτερικό του αυτοκινήτου συνελήφθη και ο 29χρονος συνοδηγός, ενώ διαπιστώθηκε ότι οι δύο δράστες, μετέφεραν με αυτό, παράνομα, στην ενδοχώρα οχτώ (8) μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι οι δύο διακινητές κατηγορούνται επίσης για αντίσταση και παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, κατά περίπτωση, καθόσον ο 29χρονος αντιστάθηκε κατά τη σύλληψή του, ενώ ο 32χρονος οδηγούσε το παραπάνω όχημα στερούμενος άδειας ικανότητας οδήγησης.

Κατασχέθηκαν δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα και το χρηματικό ποσό των 150 ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις δύο υποθέσεις ενήργησαν το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Φερών Αλεξανδρούπολης και το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σαπών Ροδόπης.