GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Το μεσημέρι της Πέμπτης 29 Νοεμβρίου, η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜΘ

Σε τακτική συνεδρίαση συνέρχεται το Περιφερειακό Συμβούλιο της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης που θα γίνει στις 29-11-20...


Σε τακτική συνεδρίαση συνέρχεται το Περιφερειακό Συμβούλιο της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης που θα γίνει στις 29-11-2018, ημέρα Πέμπτη και ώρα 15:00 στην αίθουσα συνεδριάσεων «ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ» της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης (Διοικητήριο) 1ος όροφος, Λεωφ. Δημοκρατίας 1, Κομοτηνή.

Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης (σύμφωνα και με τις διατάξεις του Ν. 3852/2010: «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης – Πρόγραμμα Καλλικράτης) είναι τα εξής:

Α. Ανακοινώσεις Προέδρου.
Β. Ανακοινώσεις Περιφερειάρχη.

EΠΕΡΩΤΗΣΕΙΣ:
Σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στο Θρακικό Πέλαγος και τις παρενοχλήσεις που δέχονται οι Έλληνες αλιείς στην εν λόγω περιοχή. Eπερωτών: Ο Επικεφαλής του Περιφερειακού Συνδυασμού «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΥΓΗ» κ. Χρήστος Κιτσόπουλος.
Σχετικά με τη χρηματοδότηση αποκατάστασης του τεμένους Βαγιαζήτ στο Διδυμότειχο. Eπερωτών: O Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Αναστάσιος Ναθαναηλίδης.
Σχετικά με την καθυστέρηση των παρεμβάσεων που γίνονται στον οδικό επαρχιακό άξονα Ορεστιάδας – Κυπρίνου. Eπερωτών: Ο Επικεφαλής του Περιφερειακού Συνδυασμού «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» κ. Χρήστος Τρέλλης.
Σχετικά με τα ρήγματα που παραμένουν ανοιχτά στα αναχώματα του Ποταμού Έβρου. Επερωτών: Ο Επικεφαλής του Περιφερειακού Συνδυασμού «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» κ. Χρήστος Τρέλλης.

ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ:
  1. Έγκριση Εισηγητικής Έκθεσης επί της Εκτέλεσης του Προϋπολογισμού της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, κατά το Γ΄ Τρίμηνο 2018. Εισηγητής: Ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Οικονομικού της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Τρύφων Εξάρχου.
  2. Έγκριση Τροποποίησης του Ετήσιου Προγράμματος Δράσης της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, έτους 2018. Εισηγητής: O Προϊστάμενος της Γενικής Διεύθυνσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού Περιβάλλοντος και Υποδομών της ΠΑΜΘ κ. Κωνσταντίνος Καλούδης.
  3. Έγκριση υποβολής πρότασης έργου (πράξης) Τουριστικής Προβολής της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης για ένταξη στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανατολική Μακεδονία Θράκη», Άξονας Προτεραιότητας 2 «Βελτίωση της ελκυστικότητας της Περιφέρειας ως τόπου εγκατάστασης επιχειρήσεων και ατόμων», Δράση 6γ.12.3 «Αναβάθμιση / Ενίσχυση Τουριστικού Προϊόντος Περιφέρειας Α.Μ.Θ.», στο πλαίσιο της υπ’ αριθμ. 2767/09-08-2018 πρόσκλησης της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Ε.Π. της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης. Εισηγητές: Ο Περιφερειάρχης Α. Μ. Θ κ. Χρήστος Μέτιος και ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού της ΠΑΜΘ κ. Κωνσταντίνος Αντωνιάδης.
  4. Έγκριση του Προγράμματος Τουριστικής Προβολής της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης για το έτος 2019. Εισηγητής: Ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού της ΠΑΜΘ κ. Κωνσταντίνος Αντωνιάδης.
  5. Έγκριση προσφυγής στη διαδικασία της διαπραγμάτευσης χωρίς προηγούμενη δημοσίευση σύμφωνα το άρθρο 32 του Ν. 4412/2016, για την υλοποίηση της δράσης με τίτλο: «Συμμετοχή της Περιφέρειας ΑΜΘ σε εκθέσεις ως συνεκθέτης του ΕΟΤ έτους 2019», συνολικού προϋπολογισμού 60.000,00 ευρώ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ. Εισηγητής: Ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού της ΠΑΜΘ κ. Κωνσταντίνος Αντωνιάδης.
  6. Έγκριση για την σύσταση «Αγροδιατροφικής Σύμπραξης» της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Εισηγητής: O Αναπληρωτής Προϊστάμενος της Γενικής Διεύθυνσης Περιφερειακής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Γεώργιος Τσακίρης.
  7. Έγκριση υποβολής πρότασης στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, για την δράση 6ε14.3.«Προμήθεια οργάνων μέτρησης ατμοσφαιρικής ρύπανσης» του Άξονα Προτεραιότητας 2 «Βελτίωση της ελκυστικότητας της Περιφέρειας ως τόπου εγκατάστασης επιχειρήσεων και ατόμων». Εισηγητής: O Προϊστάμενος της Γενικής Διεύθυνσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού Περιβάλλοντος και Υποδομών της ΠΑΜΘ κ. Κωνσταντίνος Καλούδης.
  8. Έγκριση προσφυγής στη διαδικασία της διαπραγμάτευσης χωρίς προηγούμενη δημοσίευση σύμφωνα με το άρθρο 32 του Ν. 4412/2016 για το έργο «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΔΙΔΥΜΩΝ ΚΑΤΑΘΛΙΠΤΙΚΩΝ ΑΓΩΓΩΝ ΑΝΤΛΙΟΣΤΑΣΙΟΥ ΚΕΦΑΛΗΣ ΠΟΤΑΜΟΥ ΑΡΔΑ», προϋπολογισμού 250.000,00€ χρηματοδοτούμενο σε βάρος του προϋπολογισμού του ενάριθμου έργου 2017ΕΠ93100019, της ΣΑΕΠ 931. Εισηγητής: O Προϊστάμενος της Γενικής Διεύθυνσης Aναπτυξιακού Προγραμματισμού Περιβάλλοντος και Υποδομών της ΠΑΜΘ κ. Κωνσταντίνος Καλούδης.
  9. Έγκριση τροποποίησης της αριθμ. 58/2017 απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Εισηγήτρια: Η Εκτελεστική Γραμματέας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κα. Ζωή Κοσμίδου.
  10. Έγκριση προσφυγής στη διαδικασία της διαπραγμάτευσης χωρίς προηγούμενη δημοσίευση σύμφωνα με το άρθρο 32 του Ν. 4412/2016, για την προμήθεια καυσίμων κίνησης για το έτος 2019 για τις ανάγκες των υπηρεσιών στις περιοχές Καβάλας, Χρυσούπολης και Θάσου της Π.Ε. Καβάλας. Εισηγητής: O Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε Καβάλας κ. Θεόδωρος Μαρκόπουλος.
  11. Έγκριση έκδοσης απόφασης σήμανσης και προσωρινών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στο Επαρχιακό οδικό δίκτυο με αριθμ.13 «ΚΥΠΡΙΝΟΣ- ΚΟΜΑΡΑ- ΠΕΝΤΑΛΟΦΟΣ-ΠΕΤΡΩΤΑΟΡΜΕΝΙΟ» στη γέφυρα Κομάρων για το έργο: «ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΚΑΤΑΘΛΙΠΤΙΚΟΥ ΑΓΩΓΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΑΝΤΛΙΟΣΤΑΣΙΟΥ Τ.Κ ΚΟΜΑΡΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΟΡΕΣΤΙΑΔΟΣ» Εισηγητής: O Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε Έβρου κ. Δημήτριος Πέτροβιτς.