GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



KKE TE Έβρου: Ανακοίνωση για το τραγικό συμβάν με τις τρεις δολοφονημένες γυναίκες στο Πραγγί Έβρου

Και αυτό το τραγικό γεγονός αναδεικνύει, για ακόμα μια φορά, τις εγκληματικές ευθύνες όλων όσων δημιουργούν τις συνθήκες για προσφυγιά...


Και αυτό το τραγικό γεγονός αναδεικνύει, για ακόμα μια φορά, τις εγκληματικές ευθύνες όλων όσων δημιουργούν τις συνθήκες για προσφυγιά και μετανάστευση. Οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι, η καπιταλιστική εκμετάλλευση είναι οι βασικές αιτίες που αναγκάζουν τους ανθρώπους να εγκαταλείψουν τις χώρες τους, το σπίτι τους, τις οικογένειες τους.

Υπάρχουν σοβαρές ευθύνες και σε όσους διαχειρίζονται τις μεταναστευτικές και προσφυγικές ροές με καταστολή και συμφωνίες σαν και αυτές της ΕΕ και της Τουρκίας που στηρίζει και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ. Συμφωνίες που εγκλωβίζουν τους πρόσφυγες και μετανάστες στα νησιά και ταυτόχρονα δίνουν πάτημα σε διάφορα εγκληματικά κυκλώματα να δραστηριοποιούνται σε όλη τη χώρα και ειδικά στην περιοχή μας.

Ανεξάρτητα από το που θα καταλήξουν οι έρευνες, που πρέπει να συνεχιστούν, είναι σίγουρο ότι οι τρεις δολοφονημένες γυναίκες αν και πιθανόν γλίτωσαν από πολέμους, καταπίεση και εκμετάλλευση στη χώρα από όπου προέρχονταν δεν κατάφεραν να γλιτώσουν και από το άλλο αποκρουστικό πρόσωπο του ίδιου σάπιου συστήματος. Προστίθενται στα χιλιάδες θύματα των πολέμων, των εγκλημάτων των διακινητών, της πολιτικής που τους στηρίζει.

Δεν μπορούμε να μένουμε απαθείς μπροστά σε όλα αυτά τα γεγονότα, δεν συνηθίζονται εικόνες σαν του Αϊλάν, σαν τις χθεσινές. Δυναμώνουμε τον αγώνα ενάντια στον ιμπεριαλισμό που όσο κυριαρχεί θα οξύνονται οι αντιθέσεις, θα εντάσσεται και η χώρα μας όλο και πιο βαθιά σε επικίνδυνες εξελίξεις.

Αλεξανδρούπολη 11/10/2018