GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Ομιλία “Οι Διαστημικοί Σταθμοί ενώνουν τον κόσμο” στον Ιστορικό Μουσείο Αλεξανδρούπολης

Ο Σύλλογος Ερασιτεχνικής Αστρονομίας Θράκης σε συνεργασία με το Ιστορικό Μουσείο Αλεξανδρούπολης διοργανώνει ομιλία ανοιχτή στο κοινό ...


Ο Σύλλογος Ερασιτεχνικής Αστρονομίας Θράκης σε συνεργασία με το Ιστορικό Μουσείο Αλεξανδρούπολης διοργανώνει ομιλία ανοιχτή στο κοινό με θέμα «Οι Διαστημικοί Σταθμοί ενώνουν τον κόσμο» με ομιλητή τον Δρ. Κοσμά Γαζέα το Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2018 στις 20:00 στο Ιστορικό Μουσείο Αλεξανδρούπολης.

Ο Δρ. Κοσμάς Γαζέας είναι λέκτορας του Τμήματος Φυσικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, απόφοιτος του τμήματος Φυσικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Πήρε το μεταπτυχιακό και διδακτορικό του δίπλωμα στην Παρατηρησιακή Αστροφυσική του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι μέλος της Διεθνούς Αστρονομικής Ένωσης (International Astronomical Union-IAU) και της Ελληνικής Αστρονομικής Εταιρείας (ΕΛΑΣΕΤ).


Η μετα-διδακτορική του έρευνα πραγματοποιήθηκε στο Harvard-Smithsonian Center for Astrophysics (CfA) στις ΗΠΑ, όπου εργάστηκε με εικόνες του διαστημικού τηλεσκοπίου Hubble (NASA). Στη συνέχεια εργάστηκε στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος (European Space Agency – ESA) στην Ολλανδία, με κατεύθυνση τη διαστημική οπτική και τεχνολογία.

Η ομιλία πραγματοποιείται στα πλαίσια της Παγκόσμιας Εβδομάδας Διαστήματος, θεσμοθετημένη από τον ΟΗΕ από τις 4 μέχρι τις 10 Οκτωβρίου κάθε χρόνο. Φετινή θεματολογία της Παγκόσμιας Εβδομάδας Διαστήματος είναι «Το Διάστημα ενώνει τον κόσμο».