GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Μεγάλη φωτιά σε διαμέρισμα στην Κομοτηνή απεγκλωβισμός βρέφους από την πολυκατοικία

Σωτήρια αποδείχθηκε η επέμβαση της πυροσβεστικής υπηρεσίας Κομοτηνής, του ΕΚΑΒ και της τροχαίας Κομοτηνής, στην φωτιά που ξέσπασε το βρά...

Σωτήρια αποδείχθηκε η επέμβαση της πυροσβεστικής υπηρεσίας Κομοτηνής, του ΕΚΑΒ και της τροχαίας Κομοτηνής, στην φωτιά που ξέσπασε το βράδυ της Παρασκευής σε διαμέρισμα στο κέντρο της Κομοτηνής.Η φωτιά ξεκίνησε από διαμέρισμα τρίτου ορόφου επί της οδού Ανδρονίκου, το οποίο ενοικιάζει πρωτοετής φοιτήτρια. Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη του σπιτιού η φοιτήτρια επικαλέστηκε ότι η φωτιά ξεκίνησε από σόμπα.

Η φωτιά γρήγορα εξαπλώθηκε στο μικρό διαμέρισμα και η φοιτήτρια κάλεσε την πυροσβεστική.

Η ανταπόκριση ήταν άμεση με δύο αρχικά πυροσβεστικά οχήματα να σπεύδουν στο σημείο, όπως έσπευσε και ΕΚΑΒ και όχημα της τροχαίας. Αργότερα ήρθαν και ενισχύσεις. Το μεγάλο πρόβλημα που είχαν να αντιμετωπίσουν κατά την όλη επιχείρηση οι άντρες της πυροσβεστικής ήταν ο καπνός, ο οποίος εξαπλώθηκε γρήγορα προς τα πάνω διαμερίσματα, κάνοντας την επέμβαση από τις σκάλες πολύ δύσκολη. Γι’ αυτό επιχείρησαν ταυτόχρονα και από το πίσω μέρος της πολυκατοικίας. Εκεί στήθηκε μία σκάλα (όπως και από την μπροστινή πλευρά) στην οποία ανέβηκαν οι πυροσβέστες και – αφότου έσπασαν το πατζούρι του διαμερίσματος τους τρίτου ορόφου – μπήκαν μέσα και έσβησαν την φωτιά.

Είχε προηγηθεί η διαμετακόμιση βρέφους – το οποίο εκείνη την ώρα της φωτιάς βρισκόταν στο πάνω διαμέρισμα με τους γονείς του – στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο Κομοτηνής, έγκαιρα χάρη στην καθοριστική επέμβαση των ανθρώπων του ΕΚΑΒ. Το βρέφος διαμετακομίστηκε στα επείγοντα περιστατικά, σύμφωνα με πληροφορίες, προληπτικά λόγω του καπνού.

Εγκλωβισμένοι στους άνω ορόφους τις φωτιάς παρέμειναν οι υπόλοιποι κάτοικοι, οι οποίοι δέχθηκαν άμεσα συμβουλές της πυροσβεστικής να βάζουν βρεγμένα πράγματα στο πρόσωπό τους και να απομακρύνουν εύφλεκτα αντικείμενα.

Η κατάσβεση επετεύχθη περί τις 10:20 αλλά μέχρι κι αυτή την ώρα άνθρωποι της πυροσβεστικής και σαμαρείτες διασώστες του Ερυθρού Σταυρού βρίσκονται στο σημείο. Η γειτονιά παραμένει ανάστατη από το περιστατικό.

ΠΗΓΗ ΧRONOS.GR