GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Προστασία δοντιών παιδιού μέσω διατροφής

Λένε ότι η πρόληψη είναι καλύτερη της καταστολής και μάλλον έχουν δίκιο όσοι το υποστηρίζουν. Από μικρή ηλικία λοιπόν πρέπει να βοηθήσ...


Λένε ότι η πρόληψη είναι καλύτερη της καταστολής και μάλλον έχουν δίκιο όσοι το υποστηρίζουν. Από μικρή ηλικία λοιπόν πρέπει να βοηθήσετε το παιδί να μπει στη λογική της κατά το δυνατόν μεγαλύτερης προστασίας των δοντιών του με απλούς τρόπους:

Εκτός από γάλα, ιδανικά το παιδί θα πρέπει να πίνει μόνο νερό και φυσικούς χυμούς. Το νερό της βρύσης περιέχει φθόριο που προστατεύει τα δόντια από την τερηδόνα και οι φυσικοί χυμοί, σε αντίθεση με αυτούς του εμπορίου, δεν έχουν ζάχαρη.

Για τις περιπτώσεις που η πίεση του παιδιού για να του πάρετε χυμό του εμπορίου γίνει αφόρητη, φροντίστε να τον αραιώσετε με νερό.

Όπως είναι γνωστό, τα γλυκά είναι ο νούμερο ένα εχθρός για τα δόντια. Όσο μπορείτε και είναι ρεαλιστικά εφικτό, μην το φέρετε σε επαφή μαζί τους σε τόσο μικρή ηλικία ή τουλάχιστον να τρώει τα λιγότερα δυνατά.

Προσπαθήστε να εντάξετε στις καθημερινές διατροφικές συνήθειές του τα φρούτα. Αντί λοιπόν να δίνετε στο παιδί κάποιο ανθυγιεινό σνακ, χίλιες φορές τα φρούτα.

Βάλτε στόχο να κόψετε το μπιμπερό στους 6 περίπου μήνες και την πιπίλα στον ένα χρόνο ζωής του παιδιού. Προτιμότερο είναι να χρησιμοποιεί ποτήρι με καλαμάκι.