GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Υποβαθμισμένα τα καπνά φέτος στη Ροδόπης

Τη στιγμή που η συγκομιδή σε Βόρεια και Ανατολική Μακεδονία έχει πρακτικά ολοκληρωθεί και τα καπνά βρίσκονται ήδη σε λιάστρες και αποθ...


Τη στιγμή που η συγκομιδή σε Βόρεια και Ανατολική Μακεδονία έχει πρακτικά ολοκληρωθεί και τα καπνά βρίσκονται ήδη σε λιάστρες και αποθήκες, οι τιμές των μεταποιητικών παραμένουν επτασφράγιστο μυστικό, με όλες τις εταιρείες να επικαλούνται τη κακή φετινή παραγωγή.

Στην Ελασσόνα, ορισμένες βιομηχανίες έχουν ήδη παραλάβει το πρώτο και το δεύτερο χέρι και σε ορισμένες περιοχές οι αγοραπωλησίες έχουν ήδη ξεκινήσει, ωστόσο στη Ροδόπη επικρατεί άνευ προηγουμένου προβληματισμός για την έκβαση της χρονιάς που αφήνει πικρή γεύση σε πολλούς παραγωγούς «Μπασμά».

Ο παραπάνω προβληματισμός αυξάνεται στην Κομοτηνή και στις υπόλοιπες παραγωγικές περιοχές της Ροδόπης, καθώς οι εταιρείες κρατούν κλειστά τα χαρτιά τους ως προς τις τιμές. Το παραπάνω συμπέρασμα επιβεβαιώθηκε και από τα λεγόμενα του γεωπόνου και agronomy manager της «Mισσιριάν», Περικλή Πατούνη, ο οποίος δεν θέλησε να δώσει κάποια πληροφορία ως προς το πού θα κινηθούν οι φετινές τιμές μεσοσταθμικά, ωστόσο ανέφερε ότι η ποιότητα του προϊόντος θα διαμορφώσει και τις τιμές.