GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Παραμένουν στον Έβρο οι αποσπασμένοι αστυνομικοί της επιχείρησης «ΑΣΠΙΔΑ»

Δικαιωμένοι έστω και μερικώς, δηλώνουν οι συνοριοφύλακες του Έβρου, μετά την απόφαση του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. για την παραμονή στον Έβρο τ...

Δικαιωμένοι έστω και μερικώς, δηλώνουν οι συνοριοφύλακες του Έβρου, μετά την απόφαση του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. για την παραμονή στον Έβρο των 13 εκ των 15 αστυνομικών οι οποίοι είναι αποσπασμένοι, στο πλαίσιο της επιχείρησης ΑΣΠΙΔΑ.

Η μετακίνηση τους είχε προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις τόσο από τα συνδικαλιστικά όργανα όσο και από άλλους θεσμικούς και φορείς οι οποίοι επεσήμαναν πως είναι αδιανόητο, την ώρα που αυξάνονται μεταναστευτικές ροές, να μειώνονται -αντί να αυξάνονται- οι δυνάμεις της Αστυνομίας και Συνοριοφυλακής στην περιοχή.


«Όλοι μαζί ενωμένοι καταφέραμε να κρατήσουμε αυτούς τους συναδέλφους» δήλωσε ο Χρυσοβαλάντης Γιαλαμάς, Πρόεδρος των Συνοριοφυλάκων Έβρου, εκφράζοντας τις ευχαριστίες του σε όλους όσους συνέδραμαν στην προσπάθεια αυτή.

Παράλληλα ωστόσο έκανε λόγο για ένα «καθεστώς ομηρίας» καθώς όπως εξήγησε κάθε μήνα γίνονται αποσπάσεις συναδέλφων, κάτι το οποίο είναι ψυχοφθόρο για τους ίδιους μιας και δεν μπορούν να γνωρίζουν τι ακριβώς θα γίνει με το μέλλον της δουλειάς τους.

Τέλος, ο Πρόεδρος των Συνοριοφυλάκων του Έβρου, επανέλαβε για ακόμα μία φορά πως η παραμονή των αστυνομικών στον Έβρο σίγουρα είναι μια θετική εξέλιξη ωστόσο το πρόβλημα δεν θα λυθεί εάν δεν υπάρξει αύξηση του προσωπικού.

«Τους τελευταίους μήνες η ροή είναι τόσο μεγάλη, που ακόμα και με την παραμονή των συναδέλφων, το πρόβλημα δε λύνεται. Ζητάμε συνέχεια ενισχύσεις, όχι μόνο σε προσωπικό αλλά και σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό.» δήλωσε χαρακτηριστικά.