GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Ο Αρχηγός της ΕΛΑΣ «πήρε πίσω» την απόφαση αποδυνάμωσης των συνόρων του Έβρου

Με ανακούφιση και ικανοποίηση υποδέχθηκαν την νέα απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, οι Αστυνομικοί και οι Συνοριοφύλακες τ...


Με ανακούφιση και ικανοποίηση υποδέχθηκαν την νέα απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, οι Αστυνομικοί και οι Συνοριοφύλακες του Νομού Έβρου.

Η απόφαση που προέβλεπε την αποδυνάμωση της δύναμης με μείωση του προσωπικού κατά 11 αστυνομικούς από την Αλεξανδρούπολη και 4 από την Ορεστιάδα, δημιούργησε έντονες αντιδράσεις στις τάξεις τους, αφού όπως δηλώνουν οι ίδιοι δεν μπορούν πλέον να ανταπεξέλθουν στις ολοένα αυξανόμενες ροές των μεταναστών.

Με νεότερη απόφαση το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανανέωσε τις αποσπάσεις των αστυνομικών, γεγονός το οποίο η Ένωση Συνοριοφυλάκων Έβρου, αποκαλεί «μερική δικαίωση», δεδομένης της ανάγκης για ενίσχυση της δύναμης που υπηρετεί στην πρώτη γραμμή των συνόρων.

Για το γεγονός είχε διαμαρτυρηθεί και η Ένωση Αστυνομικών Αλεξανδρούπολης, της οποίας ο Πρόεδρος είχε επισημάνει πως: «Η μείωση του προσωπικού και κατά ενός συναδέλφου έχει άμεση επίπτωση επιβίωσης των υπηρεσιών φύλαξης των συνόρων. Η διαταγή μας βρίσκει κάθετα αντίθετους».

Να σημειωθεί πως στην ανάκληση της απόφασης ενδεχομένως να έπαιξε ρόλο και το γεγονός της κατάληψης του Κόμβου Καβύλης στην Ορεστιάδα από 150 παράτυπους μετανάστες, ένα περιστατικό το οποίο εκλήθησαν να αντιμετωπίσουν οι αστυνομικοί και οι συνοριοφύλακες για ακόμη φορά.

Οι μεταναστευτικές ροές μόνο για το πρώτο 9μηνο του 2018 έχουν αυξηθεί κατά 522%, ένα γεγονός που «μιλάει» από μόνο του.