GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Προσωπικά δεδομένα! Κι εμείς χαρήκαμε! Είναι όμως δυνατόν να τηρούνται τα νόμιμα δίχως παραβίαση;

Προσωπικά δεδομένα! Κι εμείς χαρήκαμε! Είναι όμως δυνατόν να τηρούνται τα νόμιμα δίχως παραβίαση; Αλλοίμονο. Έρχονται στιγμές που μας ...


Προσωπικά δεδομένα! Κι εμείς χαρήκαμε! Είναι όμως δυνατόν να τηρούνται τα νόμιμα δίχως παραβίαση; Αλλοίμονο. Έρχονται στιγμές που μας κάνουν να αναλογιζόμαστε και να αναρωτιόμαστε πώς είναι δυνατόν κάποιοι άγνωστοι προς εμάς να γνωρίζουν τα «καθ’ ημάς»! Ποιος έχει την δυνατότητα να σπάει το «απόρρητο» του τηλεφώνου μου και στοιχεία που υποτίθεται ανήκουν σε «προσωπικά δεδομένα»;

Αφορμή για το θέμα, μου έδωσε η συνεχής όχληση της σταθερής και κινητής τηλεφωνίας, που χάριν ανταγωνισμού μπαίνουν στα σπίτια μας σε ακατάλληλες ή ακόμη και σε κατάλληλες ώρες, καταπατώντας το άσυλο του σπιτιού μας για να πλασάρουν τα «πακέτα» των προσφορών τους.

Δεν τους ενδιαφέρει αν στο σπίτι που τηλεφωνούν υπάρχει ασθενής, μωρό, κουρασμένος, ταλαιπωρημένος, άνθρωπος που το μυαλό του είναι σκοτισμένο από τα προβλήματα της επιβίωσης. Στο κάτω – κάτω το «άσυλο» της εστίας είναι σημαντικό να παραμένει απαράβατο. Οι τηλεφωνικές εταιρείες οφείλουν τουλάχιστον σεβασμό στους παντός είδους συνδρομητές.

Η αλήθεια είναι πως δεν φταίνε σε τίποτα οι υπάλληλοι που κάνουν τα τηλεφωνήματα σε ώρες ακατάλληλες, αλλά τα αφεντικά τους. Όταν κάποια στιγμή αγανάκτησα από τα υπερβολικά τηλεφωνήματα σε ώρες ακατάλληλες δεν παραφέρθηκα, αλλά ρωτώντας τους υπαλλήλους για ποιον λόγο μας ενοχλούν πήρα σχεδόν απ’ όλους την ίδια. Δηλαδή «τέτοια εντολή έχουμε από την Διεύθυνση»!

Η δουλειά τους να γίνεται κι όλα τα άλλα δεν τους αφορούν. Η καταπίεση αυτή των συνδρομητών θεωρώ πως φέρνει αντίθετο αποτέλεσμα από αυτό που επιδιώκουν οι εταιρείες. Εξοργίζεσαι, προσπαθείς να συγκρατηθείς για να μην παραφερθείς. Υπάρχουν όμως άλλοι (ίσως οι περισσότεροι), που εκφράζονται με λογής βρισιές απέναντι στους εργαζόμενους που παραβιάζουν την ηρεμία τους.

Όπως να το δούμε κάτι πρέπει να γίνει. Ευχέρεια επιλογής στο θέμα των τηλεφωνικών εταιρειών έχουν οι συνδρομητές, η πίεση όμως που τους ασκείται είναι εκνευριστική διότι ο καθένας κρίνει, συγκρίνει και αποφασίζει ποιο πακέτο θα προτιμήσει.

Τα νούμερα των τηλεφώνων μας όμως από πού τα παίρνουν. Διαδικτυακά, μέσω καταλόγων με κλήση από τα νούμερα που μας βγάζουν στην τηλεόραση; Πιθανόν. Όλα για το κέρδος, πρέπει ή δεν πρέπει; Ολίγον μοιάζει όπως όταν πας για έναν καφέ και περνούν πέντε-δέκα επαίτες, ώστε δεν μπορείς να απολαύσεις αυτόν τον καφέ που τον θεωρείς «αφιέρωμα» στον εαυτό σου.

Γράφει η Φ. Βλαχοπούλου