GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Μεγάλες καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση του “Εξοικονόμηση κατ’ Οίκον ΙΙ”

Σοβαρότατο πρόβλημα έχει προκύψει εδώ και καιρό με την καθυστέρηση ολοκλήρωσης του προγράμματος “Εξοικονόμηση κατ οίκον 2” καθώς αν και ...

Σοβαρότατο πρόβλημα έχει προκύψει εδώ και καιρό με την καθυστέρηση ολοκλήρωσης του προγράμματος “Εξοικονόμηση κατ οίκον 2” καθώς αν και στις 19 Μαρτίου άνοιξε το πρόγραμμα υποβολής αιτήσεων, 7 μήνες μετά δεν έχει εκταμιευθεί ούτε μία προκαταβολή, σε πανελλαδικό επίπεδο.

Οι κατασκευαστές δηλώνουν ανήσυχοι καθώς όπως λένε, εάν χρειάζονται 7 μήνες για την προκαταβολή του δανείου, πόσος καιρός χρειάζεται για να ολοκληρωθεί;

Παράλληλα, όπως εξηγεί και Γιώργος Γεωργιάδης, εκπρόσωπος των κατασκευαστών, η αγορά, λόγω έλλειψης ρευστότητας, δεν μπορεί να χρηματοδοτήσει τα έργα, και το χειρότερο όλων, λόγω της καθυστέρησης, υπάρχει ο κίνδυνος πολλά “Εξοικονομώ κατ οίκον” να ακυρωθούν, από τους ίδιους τους δικαιούχους, καθώς δεν θα μπορούν να αντεπεξέλθουν στη χρηματοδότηση του έργου τους.

“Κάτι τέτοιο θα έχει ολέθριες συνέπειες και για την ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων και της εξοικονόμησης ενέργειας σε όλη τη χώρα“, τονίζει ο Γιώργος Γεωργιάδης.