GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Π. Λύρατζης: «αουτσάιντερ» ή πιστός στρατιώτης;

Τον τελευταίο καιρό ακούγονται ονόματα υποψηφίων για τον δήμο Ξάνθης που κάνουν πασαρέλα στα πολιτικά στέκια. Άλλοι ακούγονται ως «λαγ...


Τον τελευταίο καιρό ακούγονται ονόματα υποψηφίων για τον δήμο Ξάνθης που κάνουν πασαρέλα στα πολιτικά στέκια. Άλλοι ακούγονται ως «λαγοί», άλλοι ως «λαγοί, λαγών» και άλλοι ως υποψήφιοι που μετρούν τις αντιδράσεις της κοινωνίας της Ξάνθης.

Μιας Ξάνθης που έχει κουραστεί σε «μία από τα ίδια» και μάταια ψάχνει να βρει τον πρωταγωνιστή που θα πάρει την πόλη από το τέλμα και θα την βάλει σε κίνηση.

Μία κοινωνία που το σκούπισμα των δρόμων ή η έναρξη λειτουργίας μιας παιδικής χαράς εμφανίζεται ως μεγάλη πολιτική επιτυχία, ενώ απλά είναι υποχρέωση της Δημοτικής αρχής.

Μέσα σε όλη αυτήν την «φασαρία» με την πασαρέλα των ονομάτων που θα είναι υποψήφιοι όπως σύμβουλοι εν ενεργεία, παρασύμβουλοι και φαντάσματα του παρελθόντος που κάνουν την εμφάνιση τους, η πλευρά Λύρατζη τηρεί «σιγή ασυρμάτου».

“Σιγή ασυρμάτου” από την πλευρά του Πασχάλη Λύρατζη, ο οποίος, δεν δίστασε να τα βάλλει με συναδέλφους του Αντιδημάρχους όταν οι εισηγήσεις των θεμάτων στο δημοτικό συμβούλιο χαρακτηριζόταν από ασάφεια και «θολούρα».

«Σιγή ασυρμάτου» από τον Π. Λύρατζη, ο οποίος, κόντρα στις προβλέψεις, έβγαλε ασπροπρόσωπο τον καρναβαλικό θεσμό και τις γιορτές παλιάς πόλης χωρίς καν να διατυμπανίσει αυτήν του την επιτυχία, χωρίς καν να κάνει μία δήλωση αυτοπροβολής στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, σε σχέση πάντοτε με την επιτυχή έκβαση αυτών των δύσκολων θεσμών και κυρίως με ελεγχόμενα οικονομικά. Δεν μιλάμε για καρναβάλια εκατομμυρίων του Μ. Τσέπελη και του Μ. Φανουράκη.

Τελικά τι θα κάνει ο Π. Λύρατζης στις αυτοδιοικητικές εκλογές; Θα ηγηθεί νέας δημοτικής κίνησης; Θα ακολουθήσει τον Κ. Ζαγναφέρη στην Περιφέρεια, με δεδομένο ότι οι δύο πολιτικοί άνδρες συνδέονται με μακροχρόνια φιλία; Θα μείνει πιστός στον Δημαρχόπουλο; Κανένας πλέον δεν γνωρίζει τι θα αποφασίσει ο ίδιος. Εκτιμούμε ότι δεν θα μείνει στα παλιά, γνωρίζοντας ότι ως πολιτικός έχει και αυτός τις φιλοδοξίες του.

Κανένας πλέον δεν γνωρίζει τι θα κάνει από εδώ και μπρός ο πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού της Ξάνθης.

Τον είχαμε ρωτήσει παλαιότερα και πήραμε Σιβυλλική δήλωση. «Προς το παρών είμαι σύμβουλος της διοικούσας παράταξης, αργότερα βλέπουμε», για να καταλήξει. «Βεβαίως και έχω τις φιλοδοξίες μου».

Τώρα αν μέσα στις φιλοδοξίες του είναι να διεκδικήσει τον δήμο με δικό του σχήμα, είναι βέβαιο ότι θα προσθέσει ακόμη έναν πονοκέφαλο στον Δημαρχόπουλο.

Θα δούμε, κοντός ψαλμός αλληλούια.