GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Η Ξάνθη τίμησε τους ήρωες του ΟΧΙ

Πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Κυριακής η απόδοση τιμών από την Ξάνθη στους αθάνατους νεκρούς του 1940 που έδωσαν την ζωή τους για ...


Πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Κυριακής η απόδοση τιμών από την Ξάνθη στους αθάνατους νεκρούς του 1940 που έδωσαν την ζωή τους για να απολαμβάνουν οι νεοέλληνες την ελευθερία τους. Από νωρίς εψάλλει η θεία λειτουργία στον Καθεδρικό ναό της Του Θεού Σοφίας, ακολούθησε η δέηση υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των ηρώων του 1940 και κατατέθηκαν από τους επισήμους και τις αρχές του τόπου στεφάνια προς τιμήν τους, στο ηρώο της πόλης κάτω από μία λεπτή εκνευριστική βροχή που προς στιγμήν «μάζεψε» τον κόσμο στα σπίτια του.

Οι Ξανθιώτες, τίμησαν με την παρουσία τους, τους νεκρούς ήρωες του 1940. Και εκεί που όλοι νόμιζαν ότι η παρέλαση θα ήταν μία τυπική διαδικασία και ότι αυτή θα γινόταν παρουσία των επισήμων και των δημοσιογράφων, ξαφνικά, η 28ης Οκτωβρίου γέμισε Ξανθιώτες που ήρθαν να χειροκροτήσουν την μαθητιώσα νεολαία και να αποτίσουν φόρο τιμής στους νεκρούς ήρωες του 1940 Αποδεικνύοντας ότι οι Ξανθιώτες, όσο και αν προσπαθούν κάποιοι «προοδευτικοί» να αλλοιώσουν το φρόνιμά τους, μένουν πιστοί στα κελεύσματα της πατρίδος και αποτείουν φόρο τιμής στους νεκρούς, που οι νεκροί υπερασπιστές της πατρίδος, για μία ακόμη φορά, το 1940, έδειξαν ότι οι ήρωες πολεμούν σαν Έλληνες.


Η παρέλαση ξεκίνησε με την μπάντα του δήμου Ξάνθης και ακολούθησαν σύλλογοι, μαθητές και στρατιωτικά τμήματα όπου ο άψογος σχηματισμός κατενθουσίασε το πλήθος που ξέσπασε σε θερμά χειροκροτήματα.

Τιμητικό πρόσωπο ο υφυπουργός της Ξάνθης Στάθης Γιαννακίδης ο οποίος όσο δεν γευόταν την εξουσία και ήταν απλώς βουλευτής, καθόταν απέναντι από την εξέδρα των επισήμων και «αγωνιζόταν» για τον λαό. Σήμερα όμως, που ήταν η εξουσία, δεν τον πείραξε που ήταν ο πρώτος των πρώτων, απολαμβάνοντας τα καλά και τις τιμές της εξουσίας. Θλιβερή εικόνα ο βουλευτής Ξάνθης του ΣΥΡΙΖΑ πρώην ΠΑΣΟΚ κ. Στογιανίδης, ο οποίος στεκόταν στον ίδιο χώρο ολομόναχος, απέναντι από την εξέδρα των επισήμων, «αγωνιζόμενος και αντιστεκόμενος» για τον λαό, περιμένοντας και αυτός – προφανώς – την σειρά του να γίνει υπουργός όπως ο συνάδελφός του Σ. Γιαννακίδης, για να ανέβει στην εξέδρα των επισήμων.

Ο Σεβασμιότατος Ξάνθης και Περιθεωρίου κκ Παντελεήμων στην δήλωση του χαρακτήρισε την πολιτική ηγεσία της Χώρας εμμέσως πλην σαφώς ενδοτική. Ποιο συγκεκριμένα δήλωσε: «Σήμερα είναι η ημέρα που ο Ελληνικός λαός διέσωσε την αξιοπρέπεια όλου του πολιτισμένου κόσμου με το όχι που είπε και αυτό το ΟΧΙ ήταν όχι μόνο του Πρωθυπουργού, αλλά ολοκλήρου του Ελληνικού λαού. Η δοξολογία, το τρισάγιο, η κατάθεση στεφάνων, η παρέλαση είναι ένα μνημόσυνο για εκείνους που θυσιάστηκαν για να ζούμε εμείς ελεύθεροι. Χρειάζεται να δουλέψουμε, χρειάζεται να είμαστε ενωμένοι μεταξύ μας. Είναι περισσότερα αυτά που μας ενώνουν από εκείνα που μας χωρίζουν. Εκείνοι όμως, είχαν ένα ηρωικό φρόνημα, το φρόνημα το δικό μας είναι ενδοτικό και αυτό θα πρέπει λίγο να το προσέξουμε Χρόνια πολλά και ευλογημένα».

Ο Αντιπεριφρειάρχης Ξάνθης Κ. Ζαγναφέρης αφού έκανε αναφορά στην σημερινή γενιά που οι γονείς της, πολέμησαν στο μεγάλο ΟΧΙ και άφησαν παρακαταθήκη την ευημερία, έκανε αναφορά στις σημερινές δυσκολίες της πατρίδας μας εξ αιτίας της Τουρκίας που αμφισβητεί τα σύνορά μας, ευχόμενος αυτές να ξεπεραστούν, στέλνοντας τους το μήνυμα ότι η Έλληνες με οδηγούς τους αγωνιστές του 1940, δεν θα επιτρέψουν στους «γείτονες» ούτε σαν σκέψη να περάσει από το μυαλό τους, ότι μπορεί να πάρουν έστω και μία σπιθαμή γης. Επεσήμανε το γεγονός ότι ο πρόεδρος της Ιταλίας ζήτησε συγνώμη εκ μέρους των Ιταλών για την άδικη επίθεση κατά της Ελλάδος το 1940.