GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Προβλήματα στις εστίες Ξάνθης και Κομοτηνής, καταγγέλλουν φοιτητές

Διαμαρτυρία έξω από το κτίριο διοίκησης του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, πραγματοποίησε την Πέμπτη 18 Οκτωβρίου ο φοιτητικός σύλ...


Διαμαρτυρία έξω από το κτίριο διοίκησης του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, πραγματοποίησε την Πέμπτη 18 Οκτωβρίου ο φοιτητικός σύλλογος οικότροφων φοιτητών Ξάνθης και μεμονωμένα κάποιοι οικότροφοι της Κομοτηνής.

Σε Ξάνθη και Κομοτηνή τα προβλήματα είναι διαφορετικά, αλλά σχετίζονται και τα δύο με την στέγαση των φοιτητών.

Εκτός εστιών ξεμένουν φοιτητές στην Ξάνθη
Στην Ξάνθη φοιτούν περίπου 4.000 νέοι, λένε οι φοιτητές, αλλά φωνάζουν πως τα διαθέσιμα δωμάτια δεν καλύπτουν τις ανάγκες, καθώς είναι περί των 540.

”Έχουμε έρθει σήμερα να διαμαρτυρηθούμε για τα ζητήματα της στέγασης που έχουν προκύψει στους πρωτοετείς φοιτητές και σε όσους είναι άνω του εβδόμου έτους που βάσει του εσωτερικού κανονισμού του πανεπιστημίου πρέπει να φύγουν από τα δωμάτια”, είπε στον “Χ” ο Στέργιος Αλμπανίδης, πρόεδρος των εστιακών φοιτητών Ξάνθης, για να χαρακτηρίσει “ως χρόνιο το ζήτημα” και να πει: Αυτή τη στιγμή εδώ και τρεις εβδομάδες έχουν κάνει αίτηση 110 πρωτοετείς οι οποίοι περιμένουν ακόμα να πάρουν δωμάτιο – άλλοι μένουν σε φίλους και άλλοι έχουν φύγει από την πόλη και δεν μπορούν να παρακολουθήσουν τα μαθήματα – κι επίσης υπάρχει το ζήτημα με τους 80 περίπου συμφοιτητές μας που για διάφορους λόγους δεν μπορούσαν να τελειώσουν τις σπουδές τους και πετιούνται από τα δωμάτιά τους.

Εξήγησε μάλιστα πως “τον δρόμο τον έχουν δείξει άλλοι σύλλογοι, όπως στην Κέρκυρα, όπου πέτυχε να υπενοικιαστούν 50 δωμάτια”, και ζήτησε να βρεθούν λύσεις για την στέγαση και στην Ξάνθη.

Χωρίς ζεστό νερό στην Κομοτηνή
Την ίδια ώρα στις φοιτητικές εστίες της πανεπιστημιούπολης στην Κομοτηνή δεν υπάρχουν φοιτητές – δικαιούχοι που να έχουν μείνει εκτός εστιών, παρόλα αυτά υπάρχουν άλλα ζητήματα που χρίζουν επίλυσης, όπως μας εξηγεί η φοιτήτρια Χρύσα Μέλιου.

“Το αρχικό πρόβλημα είναι πως είναι πολλές οι κατανομές και υπάρχουν παιδιά που μπήκαν ακόμη και Ιανουάριο, αλλά αυτό είναι το λιγότερο”, είπε αρχικά, για να αναδείξει τα προβλήματα εντός, σε αδρές γραμμές ως εξής: Τα δωμάτια δεν είναι σε καλή κατάσταση, πολλά ξύλα στα σπίτια είναι σάπια, μερικές ντουλάπες δεν έχουν πόρτες, υπάρχει υγρασία στους τοίχους, μερικοί τοίχοι είναι πεσμένοι, νερό ζεστό έχουμε κατά διαστήματα “δηλαδή έχει τύχει ακόμη και Δεκέμβριο να μην έχουμε για ένα διάστημα ζεστό νερό”, είπε.