GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Κ. Μητσοτάκης. Η ευκαιρία να συνδυάσει την «παλιά φρουρά» με το νέο αίμα

Ενώ ο Π. Λύρατζης μας λέει το παρασκήνιο ότι στηρίζει την υποψηφιότητα της Μ. Τσιακίρογλου για υποψήφια βουλευτή της ΝΔ, ο Κ. Μητσοτάκης...

Ενώ ο Π. Λύρατζης μας λέει το παρασκήνιο ότι στηρίζει την υποψηφιότητα της Μ. Τσιακίρογλου για υποψήφια βουλευτή της ΝΔ, ο Κ. Μητσοτάκης εξακολουθεί να κρατά τον κόσμο της ΝΔ Ξάνθης σε αγωνία και το σκοτάδι. Σαφώς και η είδηση είναι στο πλαίσιο του παραπολιτικού, όμως κανένας δεν ξέρει τι ξημερώνει η επόμενη μέρα στο πολιτικό πεδίο στον νομό, αφού οι συσχετισμοί που είχαν σαν βάση τον Αλέξανδρο Κοντό στον νομό Ξάνθης, δεν είναι ξεκάθαροι εξ αιτίας του προέδρου του κόμματος Κ. Μητσοτάκη, ο οποίος τιμά μεν όλους όσους στήριξαν την ΝΔ επί σειρά ετών στην Ξάνθη, αλλά πλέον θέλει να βάλλει και την δικιά του πινελιά με πρόσωπα νέα και δυναμικά.

Βεβαίως και η Μ. Τσικίρογλου ανήκει στην γενιά των νέων και δυναμικών ανθρώπων.

Τελικά τι αποφάσεις θα πάρει για την Ξάνθη και το κεντρικό ψηφοδέλτιο ο Κ. Μητσοτάκης, κανένας δεν ξέρει.

Αρκεί να επισημάνουμε το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, αξιοποιώντας του μειονοτικούς ψήφους, έβγαλε τρεις βουλευτές στην Ξάνθη και αν κρίνουμε από όσα έδωσε μέχρι σήμερα σε αυτά που επιθυμούσαν οι άνθρωποι της Άγκυρας, όλα παίζονται.

Σίγουρα η απόφαση του Κ. Μητσοτάκη δεν είναι εύκολη σε Ξάνθη και Κομοτηνή με δεδομένου ότι ο Τσίπρας σε αυτούς τους νομούς κάνει τα χατίρια της Άγκυρας και κανένας δεν είναι σίγουρος ότι ακόμη θα τους δώσει για να κρατήσει την δυναμική των τριών βουλευτών που είχε στην Ξάνθη αλλά και Κομοτηνή.

Δική μας εκτίμηση είναι ότι ο Κ. Μητσοτάκης στην Ξάνθη, πρέπει να συνδυάσει την εμπειρία του Α. Κοντού και να βάλλει δίπλα του κάποιον νέο ή νέα όπως η Μαρία η Τσικίρογλου για να είναι η το επόμενο βήμα της ΝΔ στην Ξάνθη μετά την οικιοθελή απομάκρυνση του Α. Κοντού από το πολιτικό προσκήνιο.

Το να ριψοκινδυνεύσει ο Μητσοτάκης την Ξάνθη για μία ακόμη φορά απέναντι σε έναν ΣΥΡΙΖΑ που είναι έτοιμος να ξεπουλήσει τα πάντα για να κρατήσει την μειονότητα, θα είναι το λιγότερο ατόπημα.

Ο Κοντός θα πρέπει να είναι στο ψηφοδέλτιο για να δείξει τον δρόμο σε νέους ανθρώπους όπως η Μ. Τσιακίρογλου ή οποιοσδήποτε άλλος από το νέο αίμα της ΝΔ. Με αυτό το σκεπτικό, εκτιμούμε, ότι κάτι μπορεί να γίνει απέναντι στην πολιτική λαίλαπα που ακούει στο όνομα ΣΥΡΙΖΑ.