GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Κράτος, ασφάλειες και τράπεζες, οι σύγχρονοι «νταβατζήδες» του πολίτη

Η οδύσσεια του συμπολίτη μας ξεκίνησε πριν από δύο ημέρες όταν επισκέφτηκε τον ασφαλιστή του για να ρωτήσει αν έληξε η ασφάλεια για το μ...

Η οδύσσεια του συμπολίτη μας ξεκίνησε πριν από δύο ημέρες όταν επισκέφτηκε τον ασφαλιστή του για να ρωτήσει αν έληξε η ασφάλεια για το μοτοποδήλατο του. Ο ασφαλιστής μπήκε στο σύστημα για να το ελέγξει το μοτοποδήλατο και ενημέρωσε τον συμπολίτη μας ότι έχει πρόστιμο 500 ευρώ για δύο οχήματα ανασφάλιστα. Κόντεψε να του έρθει κόλπος του ανθρώπου. «Αποκλείεται» λέει στον ασφαλιστή και απευθύνεται στον λογιστή του. Ο λογιστής του επιβεβαιώνει ότι είναι εγγεγραμμένο το πρόστιμο για τα δύο ανασφάλιστα οχήματα στην μερίδα του και μάλιστα ο χρόνος πληρωμής είναι ελάχιστος. Απευθύνεται στον σύλλογο που ανήκει γιατί κάποια ασφαλιστική εταιρεία μέσω του διαδικτύου έκανε έκπτωση στην πληρωμή ασφαλίστρων, στα μέλη του συλλόγου και άκουσε ότι και άλλα μέλη φαίνονται με ανασφάλιστα οχήματα.

Επικοινώνησε με την ασφαλιστική εταιρεία στην Αθήνα, η οποία αναγνώρισε ότι για κάποιον λόγο η εταιρεία δεν ενημέρωσε όπως όφειλε τον συμπολίτη μας με ειμαίλ και τηλεφωνικά, όπως έκανε εδώ και τρία χρόνια και ότι και η ίδια αναζητεί τους λόγους που δεν έγινε αυτό

Αποτέλεσμα η ασφαλιστική εταιρεία να αναγνωρίσει μεν το «ηθικό» της λάθος, αλλά πέρα από εκεί, «έτερον ουδέν».

Έτσι, ξαφνικά ο συμπολίτης μας, βρέθηκε στο κενό, με ένα χρέος εκ του μη όντως 500ων ευρώ.

Μάλιστα, εκτός του ότι το ποσόν του προστίμου ήταν υπέρογκο, δεν πήγε στην εφορία, αλλά το κράτος, το οποίο δεν έχει σκοπό να συνετίσει τον πολίτη για να έχει σφαλισμένο το όχημά του, αλλά περιμένει πότε θα του «κάτσει» του πολίτη η στραβή για να του τα «πάρει» όπως οι νταβατζίδες.

Το κράτος νταβατζής λοιπόν, έδωσε εντολή, να κοπεί το πρόστιμο σε παράβολο όπως δηλαδή όταν πληρώνει ο πολίτης τα τέλη κυκλοφορίας, πράγμα που σημαίνει ότι για να ασφαλιστεί εκ νέου το όχημα του συμπολίτη μας, πρέπει να πληρωθεί το πρόστιμο – παράβολο – και μετά να ασφαλιστεί το όχημα.

Η συνέχεια είναι γνωστή. Πήρε το παράβολο και πήγε σε συγκεκριμένη τράπεζα στην πλατεία Μπαλτατζή για να πληρώσει το παράβολο στο μηχάνημα αυτόματης πληρωμής που βρίσκεται μέσα στο κατάστημα – νταβατζή- της συγκεκριμένης τράπεζας και αφού περίμενε δύο ώρες στην σειρά, το μηχάνημα δεν αναγνώρισε τον κωδικό με αποτέλεσμα να αποταθεί σε έναν περισπούδαστο υπάλληλο της συγκεκριμένης τράπεζα, αφού εννοείτε ότι περίμενε πάνω από τρία τέταρτα στην ουρά για να πάρει την πληροφορία, έμαθε ότι θα πρέπει να στηθεί άλλες 2 ώρες στην ουρά, για να πληρωθεί στον γκισέ.

Η τελική κεραμίδα. Αφού έσκασε τα χρήματα για να πληρώσει το «παράβολο» – χαράτσι του λέει ο υπάλληλος κοιτάζοντας τον πάνω από τα γυαλιά, θέλουμε και 1,90 ευρώ… για… δεν χρησιμοποίησε την λέξη νταβατζηλίκι … κάπως έτσι ακούστηκε στον εν λόγω συμπολίτη μας.

Τέλος, ο συμπολίτης μας, πλήρωσε και τον τελευταίο νταβατζή στην σειρά και ασφάλισε το όχημα του.