GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Ελληνική εταιρία κατασκεύασε το πρώτο φορτηγό πλοίο στον κόσμο που κινείται με αιολική ενέργεια

Οι Έλληνες πρωτοπορούν για ακόμα μία φορά στην ναυτιλία.


Οι Έλληνες πρωτοπορούν για ακόμα μία φορά στην ναυτιλία.

Το πρώτο και μοναδικό έως σήμερα, παγκοσμίως, φορτηγό πλοίο το οποίο ταξιδεύει χρησιμοποιώντας σύστημα πρόωσης με την χρήση της αιολικής ενέργειας, είναι ελληνόκτητο.

Πρόκειται για το φορτηγό M/V Afros, συνολικής χωρητικότητας 64.000 τόνων DW. Το διαχειρίζεται η ελληνική διαχειρίστρια ναυτιλιακή εταιρεία Blue Planet Shipping, με έδρα τον Πειραιά.

Σε αυτό έχει εγκατασταθεί το σύστημα πρόωσης με στροφεία Flettner Rotor technology της «Anemoi Marine Technologies Ltd» με έδρα το Λονδίνο η οποία βραβεύτηκε πριν από λίγες ημέρες ως η πιο οικολογική εταιρεία παροχής υπηρεσιών στη ναυτιλία για το 2018- The greenest marine service provider of the year στο πλαίσιο των Global Green shipping Awards 2018.

Το σύστημα αξιοποιεί την αιολική ενέργεια για την υποβοήθηση της πρόωσης των πλοίων βελτιώνοντας την αποδοτικότητά τους, μειώνοντας την κατανάλωση των καυσίμων και ταυτόχρονα μειώνοντας τα κόστη λειτουργίας. Παράλληλα μειώνονται και οι εκπεμπόμενοι ρύποι των πλοίων, λόγω της μικρότερης κατανάλωσης καυσίμων.»

Τα στροφεία κατά τη φόρτωση του φορτηγού πλοίου, μετακινούνται, αυτοκινούμενα από τη θέση τους πάνω στο κατάστρωμα και αφήνουν ελεύθερο χώρο για τους γερανούς να φορτώνουν και ξεφορτώνουν τα αμπάρια.
Pronews