GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Και ο Ξανθιώτης στην … «γκαβομάρα» του.

Τι και αν πληρώνει το σύστημα υγείας εδώ και 35 χρόνια, τι και αν πληρώνει εισφορές στο ΤΕΒΕ 40 χρόνια. Το αποτέλεσμα είναι το ίδιο....

Τι και αν πληρώνει το σύστημα υγείας εδώ και 35 χρόνια, τι και αν πληρώνει εισφορές στο ΤΕΒΕ 40 χρόνια. Το αποτέλεσμα είναι το ίδιο. Ο Ξανθιώτης τελικά μένει «γκαβός».
Λέμε όλοι μας ότι τα σύστημα υγείας στην Ελλάδα είναι «κουτσό». Όμως τώρα τελευταία, εκτός από «κουτσό», είναι και «γκαβό», πράγμα που διαπίστωσε ο «γκαβός» συμπολίτης μας όταν πήγε να πάρει γυαλιά «γκαβομάρας» για τον ίδιο και την γυναίκα του.

Πήγε στον οφθαλμίατρο πλήρωσε ο άνθρωπος την αμοιβή του δραχμαί (ευρώ) πεντήκοντα και ορθώς. Οι επιστημοσύνη στην Ελλάδα κάποια στιγμή πρέπει να πληρώνεται όσο της αξίζει και πάει όπως προβλέπει ο αν – ασφαλιστικός, νόμος, ο Ξανθιώτης μαζί με την Ξανθιώτισσα σύζυγο του να πάρει τα γυαλιά του αλλά, πριν πάει στο κατάστημα οπτικών, πέρασε από τον ελεγκτή ιατρό του ΕΟΠΥΥ και θεώρησε την σχετική συνταγή για την αγορά των γυαλιών του.

Εκεί κάτι του είπε ο ελεγκτής ιατρός του συμπολίτη μας για ένα «κενό» που παρουσιάζετε ως προς την δαπάνη αγοράς των γυαλιών και του ποσού που δικαιολογεί το σύστημα υγείας ύψους 100 ευρώ ανά συνταγή, αλλά ο δύστυχος Ξανθιώτης, στην ιδέα και μόνο ότι αυτός και η γυναίκα του θα έβλεπαν το φώς το αληθινόν… δεν έδωσαν σημασία. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ίδιος και η σύζυγος του ξεπέρασαν α 35 έτη ασφάλισης στο Κράτος των βολευτών.

Για να μην σας κουράζουμε, ο συμπολίτης μας Ξανθιώτης Α. Κ. πήγε περιχαρής στο κατάστημα οπτικών και εκεί του ήρθε η πρώτη «πετριά» από το σύστημα υγείας που ακριβοπληρώνει ο ίδιος και η γυναίκα του επί 35 και βάλε, συναπτά έτη.

Το κατάστημα οπτικών του λέει κύριε λυπάμαι αλλά εδώ υπάρχει ένα «κενό» εμείς θα εκτελέσουμε την συνταγή σας, εσείς θα μας πληρώσετε και ο Θεός, συντροφιά με τον Πολάκη και Αχτσιόγλου, (αυτό δεν τόπε ο άνθρωπος. Το Θεός τόπε) γνωρίζει αν θα πάρετε και πότε πίσω τα 200 ευρώ που θα πληρώσετε και σύστησαν στον συμπολίτη μας, να πάει στον ΕΟΠΥΥ, να ζητήσει εξηγήσεις και μετά να πάρει το «ρίσκο» της αγοράς των γυαλιών ή όχι.

Απορημένος ο Ξανθιώτης πάει στον ΕΟΠΥΥ της Ξάνθης και εκεί μαθαίνει την αλήθεια. Και του εξηγεί ο ΕΟΠΥΥ. «Ξέρετε; Δεν μπορείτε να πάρετε τα γυαλιά της στραβομάρας γιατί η συνταγή σας έχει γραφτεί στις 1 Οκτωβρίου. Αν ερχόσασταν στις 30 Σεπτεμβρίου δεν θα υπήρχε πρόβλημα και θα αγοράζατε κανονικά τα γυαλιά σας και δεν θα χρειαζόταν να καταβάλετε το ποσόν των 200 ευρώ για εσάς και την σύζυγο σας γιατί αυτό το καλύπτει ο ΕΟΠΠΥ».

«Πολύ καλά» λέει ο «γκαβός» συμπολίτης μας που έψαχνε να βρει το φώς το αληθινόν. «Αυτό ίσχυε μέχρι εχθές. Τώρα κακώς αλλά άλλαξε αυτό. Τι θα πρέπει να κάνω για να πάρω τα γυαλιά μου και της συζύγου μου»;

Η απάντηση καταπέλτης. «Δεν γνωρίζουμε».

«Τι θα πει αυτό»; Ρωτά ο ασφαλισμένος εδώ και 35 χρόνια στον ΕΟΠΥΥ.

Και απαντά ο υπάλληλος ο οποίος, προς τιμήν του, είχε όλη την καλή διάθεση να βοηθήσει τον συντοπίτη του Ξανθιώτη. «Απλά ήρθε μία εντολή να εκτελέσουμε τις συνταγές μέχρι και τις 30 Σεπτεμβρίου και από εκεί και πέρα περιμένουμε διευκρινιστική. Δεν σας συνιστώ να αγοράσετε με δικά σας έξοδα τα γυαλιά σας καθώς και της συζύγου σας διότι δεν γνωρίζουμε τι θα λέει η διευκρινιστική οδηγία από τον ασφαλιστικό μας φορέα».

Έτσι λοιπόν, όπως αντιλαμβάνεται ο μέσος Ξανθιώτης η «γκαβομάρα» στον συμπολίτη μας και την γυναίκα του έμεινε, αλλά το σύστημα υγείας συνεχίζει την επιβίωση του πληρώνοντας πανάκριβα Υπουργούς τύπου Πολάκη, τύπου Αχτσιογλου για να έχουν αυτοί την υγιά τους και η πολίτες της Ελλαδιστάν, την «γκαβομάρα» τους.