GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Η Ενορία των Αγίων Δώδεκα Αποστόλων υποδέχθηκε την Ιερά Εικόνα της Παναγίας Ρόδον Το Αμάραντον

Με πνευματική ευλάβεια η Ενορία Του Ιερού Ναού Των Αγίων Δώδεκα Αποστόλων Ξάνθης, υποδέχτηκε Την Εικόνα της Παναγίας Ρόδον Το Αμάραντο...


Με πνευματική ευλάβεια η Ενορία Του Ιερού Ναού Των Αγίων Δώδεκα Αποστόλων Ξάνθης, υποδέχτηκε Την Εικόνα της Παναγίας Ρόδον Το Αμάραντον.

Ο Χριστός είναι «Το Ρόδον Το Αμάραντον». Όποιος πλησιάζει τον Χριστό αισθάνεται μία ουράνια ευωδία. Βλάστησε στη στείρα γη. Ο Χριστός είναι ρόδο, τριαντάφυλλο, εκ Παρθένου. Και τα ωραιότερα λουλούδια της γης είναι μολυσμένα από το μόλυσμα της αμαρτίας. Ένα λουλούδι είναι απόλυτα αμόλυντο: Ο Ιησούς Χριστός. Και αυτό γιατί γεννήθηκε από Παρθένο, χωρίς το κληρονομικό μόλυσμα του προπατορικού αμαρτήματος.

Και η Παρθένος Μητέρα είναι «ρόδον το αμάραντον», που φανερώνει το αμόλυντον και καθαρόν της Παρθένου. Όλα τα λουλούδια κάποτε μαραίνονται. Και μάλιστα γρήγορα. Και η ζωή του ανθρώπου ένα λουλούδι είναι που μαραίνεται. Ένα λουλούδι δύο χιλιάδες τώρα χρόνια παραμένει αμάραντο και θα παραμένει στους αιώνες: Η αειπάρθενος Παναγία. Ούτε ο χρόνος μπορεί να την μαράνει. Ούτε οι βλασφημίες των άσεβων μπορούν να την μολύνουν.

Την Κυριακή 14η Οκτωβρίου 2ο18, στις 18:00 το απόγευμα, η Εικόνα μεταφέρθηκε με Πομπή στον Ιερό Ναό Των Αγίων Δώδεκα Αποστόλων Ξάνθης, όπου την υποδέχθηκε πλήθος κόσμου. Δωρητές της Ιεράς Εικόνας είναι η Οικογένεια του Δημητρίου και Της Παναγιώτας Καρανικολάου, Αγιογράφος και Καλλιτέχνης Της ο κ. Ζαφείριος Καλλίδης, ενώ το Προσκυνητάρι της Εικόνας φιλοτέχνησε ο κ. Ευάγγελος Κόκκινος.

Εψάλλει Δοξολογία και τελέστηκε Αρτοκλασία υπέρ ενισχύσεως των Δωρητών της Εικόνας και στην συνέχεια εψάλλει ο Παρακλητικός Κανόνας στην Υπεραγία Θεοτόκο.

Τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας, Μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθεωρίου κ. Παντελεήμονα, χάριν απουσίας Του εις την μακρινή Αφρική, εκπροσώπησε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Αντώνιος Βούλκος, ο οποίος αναφέρθηκε στο Ιστορικό Της Ιεράς Εικόνας Παναγίας Ρόδον Το Αμάραντον, συνεχάρη και μετέφερε τις Πατρικές Ευχές εκ μέρους του Σεβασμιωτάτου και ευχήθηκε σε όλους η χάρις της Παναγίας να σκεπάζει την ζωή Τους και τα Έτη Τους να είναι Παναγιοσκέπαστα και ευλογημένα.

Ως Αντίδωρον τέλος της ευγενούς Δωρεάς στους Δωρητάς, εκ μέρους του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου, προσφέρθηκε, από τον Προιστάμενο του Ιερού Ναού Αιδεσιμολογιώτατο Πρωτοπρεσβύτερο π. Ιωάννη Ιωαννίδη, τιμητική πλακέτα και άνθη εύοσμα.