GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Ανάκληση νοθευμένου ελαιολάδου από τον ΕΦΕΤ

Στην ανάκληση νοθευμένου ελαιολάδου από την αγορά προχωρά άμεσα ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων. Συγκεκριμένα, ο ΕΦΕΤ και ειδικότερα...


Στην ανάκληση νοθευμένου ελαιολάδου από την αγορά προχωρά άμεσα ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων. Συγκεκριμένα, ο ΕΦΕΤ και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, σε συνεργασία με την Χημική Υπηρεσία Κεντρικής Μακεδονίας – Τμήμα Α’ που διεξήγαγε τις χημικές αναλύσεις, διαπίστωσε την εμπορία προϊόντος, το οποίο επισημαίνεται ως ελαιόλαδο, ενώ βρέθηκε να περιέχει σπορέλαιο σε πολύ μεγάλο ποσοστό.

Πρόκειται για ελαιόλαδο – αποτελούμενο από εξευγενισμένα ελαιόλαδα και παρθένα ελαιόλαδα, με την εμπορική ονομασία «ΠΡΩΤΕΥΣ Κλασικό», σε μεταλλική συσκευασία των 5 λίτρων, με ημερομηνία παραγωγής 01-03-2018, LOT 12/11013/206 και ανάλωση κατά προτίμηση πριν από : 01-09-2019.

Το ελαιόλαδο τυποποιείται από την επιχείρηση «Θ. Γ. ΧΑΤΖΗΑΡΑΠΙΔΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ Ο.Ε.», 3ο χλμ Σερρών – Νιγρίτας, με αλφαριθμητικό αριθμό μονάδας τυποποίησης EL 40201.

Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση / απόσυρση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας από το συγκεκριμένο μη κανονικό – νοθευμένο προϊόν από την εσωτερική αγορά και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Παράλληλα, καλεί τους καταναλωτές, που έχουν ήδη προμηθευτεί το εν λόγω προϊόν να μην το καταναλώσουν.