GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Επεισόδιο Κοτζιά-Καμμένου για τις δηλώσεις του υπουργού Άμυνας στις ΗΠΑ

Μαλλιά-κουβάρια έγιναν ο υπουργός Εξωτερικών με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας – Στον καβγά ενεπλάκη και ο Νίκος Παππάς – Διαφώνησαν και γ...


Μαλλιά-κουβάρια έγιναν ο υπουργός Εξωτερικών με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας – Στον καβγά ενεπλάκη και ο Νίκος Παππάς – Διαφώνησαν και για την εκτίμηση Φίλη ότι ο Καμμένος είναι ο Έλληνας Σαλβίνι – «Βόμβα» και από την υπουργό Τουρισμού Έλενα Κουντουρά που προανήγγειλε ότι θα υπερψηφίσει τη συμφωνία των Πρεσπών.

Εντονη λογομαχία με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας είχε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου, με αφορμή τις δηλώσεις που έκανε ο Πάνος Καμμένος για το Σκοπιανό από την Ουάσιγκτον.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η σφοδρή αντιπαράθεση του Νίκου Κοτζιά με τον Πάνο Καμμένο έφτασε στα όρια του θερμού επεισοδίου.

Ο υπουργος Εξωτερικών άσκησε δριμεία κριτική στον Πάνο Καμμένο υποστηρίζοντας οτι οι δηλώσεις του υπουργού Εθνικης Άμυνας στις ΗΠΑ παραβιάζουν την κυβερνητική συμφωνία και υπονομεύουν την εθνική θέση για το Σκοπιανό. Παράλληλα, ο κ. Κοτζιάς εξήγησε οτι ο κ. Καμμένος ειναι αναρμόδιος για την χάραξη της εξωτερικής πολιτικής της χώρας και πως με την συμπεριφορά του εκθέτει τον πρωθυπουργό και τη χώρα.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο Πάνος Καμμένος ανέφερε οτι διατηρεί την άποψή του σχετικά με την ονομασία αλλά ξεκαθάρισε ότι δεν θα συμπλεύσει με τη ΝΔ για την ανατροπή της κυβέρνησης.

Στο επεισόδιο πήραν μέρος και άλλοι υπουργοί ενώ «πυροσβεστικό» ρόλο ανέλαβε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς.

Μετά το τέλος του υπουργικού συμβουλίου ο κ. Κοτζιάς εκλήθη από τους δημοσιογράφους να διευκρινίσει τι ακριβώς συνέβη με τον κ. Καμμένο και ο υπουργός Εξωτερικών απάντησε «δεν ξέρω» αρνούμενος να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει τις πληροφορίες για το λεκτικό επεισόδιο.

«Πρέπει να γίνει κατανοητό στα Σκόπια ότι δεν υπάρχει ουδεμία λύση χωρίς την αποδοχή της Συμφωνίας των Πρεσπών και ότι δεν είναι δυνατόν να γίνει αυτό που λένε οι δύο αντιπολιτεύσεις στην Ελλάδα και στην πΓΔΜ, ότι μπορούν να εξασφαλίσουν μία καλύτερη για την κάθε πλευρά συμφωνία, διότι αυτό δεν βγαίνει ακόμα και με την απλή αριθμητική του δημοτικού» δήλωσε την Δευτέρα ο Νίκος Κοτζιάς από το Λουξεμβούργο, στέλνοντας καθαρό μήνυμα και στους Ανεξάρτητους Έλληνες που στο θέμα των Σκοπίων λειτουργούν σαν να είναι… κυβερνώσα αντιπολίτευση.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς υποστήριξε πως πρεπει να πέσουν οι τόνοι και στα δύο κόμματα ενώ ξεκαθάρισε οτι ο ίδιος δεν θεωρεί οτι ο κ. Καμμένος ειναι ο Έλληνας Σαλβίνι, όπως υποστήριξε προσφάτως ο πρώην υπουργός Νίκος Φίλης.

Αποστάσεις απο τις σχετικές δηλώσεις Φίλη φέρεται να πήρε και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Ανταρσία και από Κουντουρά που προανήγγειλε ότι θα υπερψηφίσει τη συμφωνία των Πρεσπών

Πάντως, ο κ. Καμμένος βρέθηκε εκτεθειμένος στα ενδοκυβερνητικά πυρά καθώς τα μέλη των ΑΝΕΛ που μετέχουν στο υπουργικό συμβούλιο δεν έστησαν ασπίδα προστασίας. Απεναντίας η κυρία Έλενα Κουντουρά διεύρυνε το ρήγμα που έχει ανοίξει στο εσωτερικό των ΑΝΕΛ υποστηρίζοντας ότι εάν η συμφωνία των Πρεσπών έρθει στη Βουλή θα ψηφίσει κατά συνείδηση. Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η τοποθέτηση του Τέρενς Κουίκ.