GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ … κλήσεις στους δήμους

Μην πληρώνεται τις κλίσεις στους δήμους λένε πολίτες που δικαιώθηκαν στα δικαστήρια για κλήσεις «μαϊμού».


Μην πληρώνεται τις κλίσεις στους δήμους λένε πολίτες που δικαιώθηκαν στα δικαστήρια για κλήσεις «μαϊμού».

Σύμφωνα με αναφορά αναγνώστη μας, οι κλήσεις που έρχονται από τους δήμους τώρα τελευταία και αφορούν παραβάσεις παράνομης στάθμευσης παλαιοτέρων χρόνων, οι περισσότερες είναι «μαϊμού» και στέλνονται στους πολίτες για να γεμίσουν τα άδεια ταμεία των δήμων.

Υπάρχει τρόπος ο πολίτης να προστατευτεί;

Ο συμπολίτης μας λέει ναι.
Σύμφωνα με τον αναγνώστη μας, υπάρχει και δικαστική απόφαση από το δικαστήριο της Ξάνθης κατοίκου Καβάλας, η οποία αναμένετε να καθαρογραφεί και που του σβήνει πρόστιμο για τροχαία παράβαση στην Ξάνθη γιατί αποδείχτηκε ότι η παράβαση ήταν «μαϊμού».

Η συμβουλή του αναγνώστη μας παθόντα είναι ότι όταν έρχεται μία κλίσει σε κάποιον οδηγό παρελθόντων ετών και «παραφουσκωμένος» λόγω καθυστέρησης πληρωμής, ο πολίτης πρέπει να κάνει ενδελεχή έρευνα.

Μία κλίση μαϊμού μπορεί κάποιος να την καταλάβει όταν αυτή έχει ελλιπή στοιχεία όπως μόνο το όνομα του παραβάτη και τυχαία ημερομηνία.

Ενώ μία κανονική κλήση για μία τροχαία παράβαση ή στάθμευση πρέπει να έχει καθαρογραμμένη την αιτιολογία, το σημείο της τέλεσης της παράβασης και φυσικά το ονοματεπώνυμο του οργάνου που κατέγραψε την παράβαση.

Τέλος σύμφωνα πάντοτε με τον συμπολίτη μας παθόντα, ζητάτε αντίγραφο της κλήσεις, κάνετε έρευνα του περιστατικού, αν δεν είναι πραγματικό το συμβάν, υποβάλλετε ένσταση στον δήμο και με βάση τον νόμο 2515/64/2007/11-7-2007 ΚΥΑ, και άρθρα 4, 10 & 104 του ΚΟΚ και απόφαση του δημοτικού συμβουλίου η κλήση διαγράφετε.

Συντοπίτης μας με βάσει αυτόν τον νόμο, βεβαιώνει ότι φίλος του κέρδισε υπόθεση παράβασης, όπου με τις προσαυξήσεις έφτασε το ποσόν των 5000 ευρώ.

Μετά από αυτήν την ενημέρωση που είχαμε από συμπολίτη μας θα ξεκινήσει έρευνα σχετικά με το θέμα. Αν υπάρχουν παρόμοιες περιπτώσεις συμπολιτών μας παρακαλούμε επικοινωνήστε με τα eimail της ηλεκτρονικής μας εφημερίδας.