GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Πώς να καθαρίσετε τέλεια τα ντουλάπια της κουζίνας

Η κουζίνα είναι το κέντρο του σπιτιού, όπου συνηθίζει να κάθεται η οικογένεια. Βακτήρια, μικρόβια και μικροοργανισμοί συσσωρεύονται όχ...


Η κουζίνα είναι το κέντρο του σπιτιού, όπου συνηθίζει να κάθεται η οικογένεια. Βακτήρια, μικρόβια και μικροοργανισμοί συσσωρεύονται όχι μόνο στις επιφάνειές της, αλλά και στο εσωτερικό και το εξωτερικό των ντουλαπιών και μπορεί να αποδειχθούν επικίνδυνοι για την υγεία όλης της οικογένειας. Δείτε, λοιπόν, πώς μπορείτε να απαλλαγείτε από τους ανεπιθύμητους λεκέδες στα ντουλάπια σας, αποτελεσματικά και οικολογικά.

Για το εσωτερικό των ντουλαπιών
Αρχικά, θα χρειαστεί να αδειάσετε τα ντουλάπια.Σε περίπτωση που είχε σπάσει ή είχε χυθεί το περιεχόμενο από κάποιο βάζο ή συσκευασία, καλό θα είναι πρώτα να μαζέψετε τα υπολείμματα με χαρτί κουζίνας.

Έπειτα, βάλτε ζεστό νερό σε ένα μικρό κουβά και προσθέστε υγρό πιάτων.Αφού μουλιάσετε εκεί ένα σφουγγάρι, τρίψτε με αυτό το εσωτερικό των ντουλαπιών και επιμείνετε στα σημεία που τα υπολείμματα δεν βγαίνουν εύκολα.

Για τις πιο δύσκολες περιπτώσεις, μπορείτε να αναμείξετε λίγο νερό με μαγειρική σόδα και να τρίψετε με ένα πανί τα σημεία αυτά.

Tips
• Προτιμήστε να αποθηκεύετε τα μπαχαρικά και τα τρόφιμα που συντηρούνται εκτός ψυγείου για μεγάλο χρονικό διάστημα, σε γυάλινα βάζα ή μεταλλικές συσκευασίες, ούτως ώστε να μην ταλαιπωρείστε με ανεπιθύμητες διαρροές και το εσωτερικό τους να προστατεύεται αποτελεσματικά από τα έντομα.

• Μπορείτε, ακόμα, να στρώσετε στον πάτο των ντουλαπιών μία πλαστική ή λαστιχένια βάση, η οποία θα κάνει το καθάρισμα πανεύκολο! Το μόνο που θα χρειαστεί να κάνετε την επόμενη φορά, θα είναι να τη βγάλετε, να την καθαρίσετε με υγρό πιάτων, να την αφήσετε να στεγνώσει και, τέλος, να τη βάλετε πίσω στη θέση της.

Για το εξωτερικό των ντουλαπιών
Για να καθαρίσετε τις εξωτερικές επιφάνειες των ντουλαπιών, μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας καθαριστικό: σε ένα μπολ ρίχνετε μία κούπα νερό και μία κούπα λευκό ξύδι. Έπειτα, με ένα πανί, το οποίο θα έχετε μουλιάσει και στραγγίξει καλά, σκουπίζετε όλες τις εξωτερικές επιφάνειες των ντουλαπιών. Αφού τελειώσετε, σκουπίζετε με ένα στεγνό πανί για να φύγουν τυχόν υπολείμματα από το καθαριστικό.

Σε περίπτωση που οι λεκέδες επιμείνουν, μπορείτε να φτιάξετε μία πάστα από μία κουταλιά της σούπας λευκό ξύδι και δύο κουταλιές της σούπας αλάτι. Με μία μαλακή οδοντόβουρτσα, τρίψτε απαλά τα σημεία που χρειάζονται. Αν δείτε ότι τα σημάδια δεν φεύγουν, μπορείτε να αφήσετε το μίγμα να δράσει για δέκα λεπτά. Έπειτα, με ένα ελαφρώς βρεγμένο πανί σκουπίστε για να φύγουν όλα τα υπολείμματα.

Για το γυάλισμα των ντουλαπιών
Αφού καθαρίσετε καλά τα ντουλάπια, μπορείτε να φτιάξετε ένα μείγμα που θα τα κάνει να γυαλίσουν. Συγκεκριμένα, μπορείτε να αναμείξετε τρία μέρη ελαιόλαδο και ένα μέρος λευκό ξύδι και, έπειτα, περνάτε μία στρώση στο εξωτερικό των ντουλαπιών με ένα άσπρο πανί, για να μην αλλοιωθεί το αποτέλεσμα του γυαλίσματος με χρώμα.

Αν δεν θέλετε τα ντουλάπια σας να γυαλίσουν πολύ, σκουπίστε τα απαλά με ένα καθαρό πανί, το οποίο θα απορροφήσει ένα μέρος του μείγματος και θα τους δώσει μία πιο ματ όψη.

Για τα χερούλια
Καλό θα είναι να τα αφαιρέσετε από τα ντουλάπια, χρησιμοποιώντας ένα κατσαβίδι. Έπειτα, μπορείτε να τα αφήσετε να μουλιάσουν σε μία λεκάνη με χλιαρό νερό και υγρό πιάτων, για τριάντα λεπτά. Για τα μεταλλικά, γυάλινα ή πορσελάνινα χερούλια, τρίψτε με μία βρεγμένη οδοντόβουρτσα στα σημεία που οι λεκέδες επιμένουν, ενώ για τα ξύλινα χερούλια χρησιμοποιήστε ένα απλό πανί.