facebook

PRESS ROOM

Εξαιρετικά υψηλό το κόστος της διάλυσης


Γράφει ο Ευρωβουλευτής της Ν.Δ. Γιώργος Κύρτσος

Εξαιρετικά υψηλό το κόστος της διάλυσης

Οι «μπαχαλάκηδες» είναι στην εξουσία και δεν αφήνουν τίποτα όρθιο

Στην επικαιρότητα επικρατούν φαινόμενα κοινωνικής διάλυσης η οποία μοιάζει στρατηγική επιλογή του κ. Τσίπρα και των συνεργατών του.

Οι «μπαχαλάκηδες» των περασμένων τετραετιών βρίσκονται στην εξουσία και κάνουν αυτό το οποίο ξέρουν καλύτερα, διαλύουν τα πάντα.

Ο «Ρουβίκωνας» και το Α.Τ. Ομόνοιας
Γεγονότα που συμβολίζουν τη στρατηγική που έχει επιλέξει ο κ. Τσίπρας είναι η οργανωμένη παρουσία του «Ρουβίκωνα» στα ΑΕΙ και η καλά οργανωμένη επίθεση με βόμβες μολότοφ στο Α.Τ. Ομόνοιας.

Ο «Ρουβίκωνας» είναι μία οργάνωση η οποία στηρίζεται στη βία και στον καταναγκασμό και γι’ αυτό η παρουσία της στα ΑΕΙ είναι εξ ορισμού παραβίαση του πανεπιστημιακού ασύλου. Δεν μπορεί να υπάρξει ακαδημαϊκή ελευθερία και ελεύθερη διακίνηση των ιδεών με οργανωμένους οπαδούς της βίας και του καταναγκασμού ανεξάρτητα από τον ιδεολογικό μανδύα που φοράνε.

Πανεπιστημιακές αρχές διαμαρτυρήθηκαν για την οργανωμένη παρουσία του «Ρουβίκωνα» αλλά η κυβέρνηση και το κράτος δεν έχουν καμία διάθεση να τον εκδιώξουν από τα ΑΕΙ. Είναι γνωστή η συμπάθεια που δείχνουν ανώτατα κυβερνητικά στελέχη στα «παιδιά» και τις «συλλογικότητες» εφόσον τους θεωρούν ένα είδος κοινωνικής και πολιτικής εφεδρείας της σημερινής εξουσίας.

Όσο μεγαλύτερη είναι η διάλυση στα ΑΕΙ, με υπογραφή Τσίπρα και συνεργατών, τόσο πιο δύσκολο θα είναι το μέλλον της νέας γενιάς. Τα πανεπιστήμια αναπτύσσονται εξαιρετικά δυναμικά διεθνώς, με τεράστιες επενδύσεις, εντυπωσιακή οργάνωση και ισχυρή διασύνδεση με μεγάλες επιχειρήσεις και την αγορά εργασίας.

Το πανεπιστημιακό «ρημαδιό» στερεί από την οικονομία μεγάλες αναπτυξιακές ευκαιρίες, περιορίζει τις δυνατότητες των νέων και ενισχύει το φαινόμενο του brain drain που όλοι θεωρούν εξαιρετικά αρνητικό, πολλοί όμως αρνούνται να ασχοληθούν με την ουσία του προβλήματος.

Αίσθημα ανασφάλειας
Η επίθεση που δέχθηκε από αντιεξουσιαστές το Α.Τ. Ομόνοιας ενισχύει το αίσθημα ανασφάλειας που έχει δημιουργηθεί στους πολίτες με το πέρασμα του χρόνου.

Ο δημόσιος χώρος είναι υποβαθμισμένος και σε αρκετές περιπτώσεις επικίνδυνος, το κέντρο και τα πάρκα της πρωτεύουσας έχουν περάσει στον έλεγχο περιθωριακών στοιχείων που είναι συχνά επικίνδυνοι για τον εαυτό τους και για τους άλλους. Τις περισσότερες γειτονιές σκιάζει ο φόβος που συνδέεται με την καθημερινή παραβατικότητα και την εγκληματικότητα, οι παιδικές χαρές είναι εντυπωσιακά υποβαθμισμένες.

Δημιουργείται έτσι μια σκληρή κοινωνική πραγματικότητα η οποία συμπληρώνει την οικονομική κρίση και κάνει την καθημερινή ζωή εκατομμυρίων συμπολιτών μας εξαιρετικά δύσκολη.

Όσο εξασθενεί η κοινωνική συνοχή και υπονομεύεται, για ιδεολογικούς και πολιτικούς λόγους, η καλώς εννοούμενη κοινωνική πειθαρχία, τόσο πιο δύσκολη γίνεται η αντιμετώπιση σύνθετων οικονομικών και κοινωνικών προβλημάτων.

Η έξοδος από την κρίση στηρίζεται στην καλά οργανωμένη προσπάθεια και στην κοινωνική συμμετοχή σε αυτήν. Δεν είναι τυχαίο ότι στην Ελλάδα, όπου η κοινωνική διάλυση έχει πάρει πρωτοφανείς διαστάσεις τα τελευταία χρόνια, αδυνατούμε να αντιμετωπίσουμε την πολυδιάστατη κρίση την οποία άφησαν οριστικά πίσω τους ακόμη και οι χώρες που υποχρεώθηκαν να μπουν σε δανειακό πρόγραμμα και διαδικασία μνημονιακής προσαρμογής.

Το μπάχαλο στο οποίο επενδύει η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ του 4% έχει τεράστιο οικονομικό και κοινωνικό κόστος. Ο κ. Τσίπρας και οι συνεργάτες του θεωρούν ότι μέσα από την οργανωμένη διάλυση μπορούν να εξασφαλίσουν πρωταγωνιστικό ρόλο στις εξελίξεις παρά τη διαφαινόμενη εκλογική τους ήττα και την αποχώρηση από την εξουσία.

Γι’ αυτούς το μπάχαλο είναι δικαίωμα παρέμβασης και δυνατότητα εκβιασμού της κοινωνίας και του πολιτικού συστήματος. Πρέπει να βρούμε τον τρόπο να ενισχύσουμε την κοινωνική συνοχή, τη συνέπεια και την πειθαρχία εάν θέλουμε να βελτιώσουμε την κατάσταση και την προοπτική μας και να αρχίσουμε να καλύπτουμε τη χαμένη απόσταση σε ένα εξαιρετικά ανταγωνιστικό και σε περιπτώσεις αδυσώπητο σύγχρονο κόσμο.


On Air Media Group

On Air Media Group

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.