GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Επτά συνδυασμοί διεκδικούν τον δήμο Αβδήρων. Θα υπάρξει συνεννόηση

Επτά συνδυασμοί διεκδικούν τον δήμο Αβδήρων. Θα υπάρξει συνεννόηση;


Επτά συνδυασμοί διεκδικούν τον δήμο Αβδήρων. Θα υπάρξει συνεννόηση;

Γ. Τσιτιρίδης, Β. Τσολακίδης, Δ. Γαλανόπουλος, Σ. Κριτσίνης, Αντωνιάδης, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ.

Έχουν άραγε τον χρόνο, τα προβλήματα του δήμου Αβδήρων, για να βρεθούν λύσεις μέχρι να συνεννοηθούν οι νέες παρατάξεις που θα απαρτίσουν το νέο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου; Ένα ερώτημα που φυσικά ισχύει για όλους τους δήμους της Χώρας μετά την ψήφιση της περίφημης απλή αναλογικής από την «πρώτη φορά αριστερά». Μία απλή αναλογική που είναι βέβαιο πλέον ότι θα δημιουργήσει, λόγω της έλλειψης πολιτικής παιδείας, περισσότερα προβλήματα από ότι θα λύσει.

Η xanthitimes.gr συνομίλησε με τον δήμαρχο Αβδήρων Γ. Τσιτιρίδη για το πολιτικό μέλλων της περιοχής πριν τις εκλογές καθώς επίσης και μετά την εκλογή του αν εκλεγεί, μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου του 2019. Ο σκεπτικισμός του εμφανής. Θα καταφέρει άραγε ο νέος δήμαρχος να υλοποιήσει το πρόγραμμα του; Ή οι συμπληγάδες της ασυνεννοησίας αντί να τα λύσουν, θα τα συνθλίψουν;

Ο νυν δήμαρχος Αβδήρων Γ. Τσιτιρίδης, έκανε αναφορά στις προτεραιότητες του αν εκλεγεί. Ποιο συγκεκριμένα ο Γ. Τσιτιρίδης ανέφερε ότι η τοπική αυτοδιοίκηση είναι ανεξάρτητη από κόμματα και όποιος θέλει να προσφέρει στην τοπική αυτοδιοίκηση, θέτει τον εαυτό του στην κρίση των πολιτών και πιστεύει πώς κανένα κόμμα, δεν θα δώσει χρίσμα στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Σημείωσε ότι το εκλογικό σύστημα που υπάρχει βοηθάει τις συνεργασίες, αλλά είναι δύσκολο για έναν δήμαρχο να περάσει κάποια πράγματα. «Θέλει συνεργασία όχι με μία παράταξη αλλά ακόμη και με τρείς παρατάξεις για να επιτευχθεί η συνεργασία. Για μένα αυτό δεν είναι σωστό γιατί από την στιγμή που έχει εκλεγεί ένας δήμαρχος, θα πρέπει να υλοποιήσει το πρόγραμμα του έτσι με αυτό το σύστημα της απλής αναλογικής, θα πρέπει να συνεργαστεί με άλλες παρατάξεις και άρα θα ακολουθεί και το πρόγραμμα των άλλων παρατάξεων».

Βαρύτητα και προτεραιότητες αν εκλεγεί. «Υλοποίηση όλων των έργων που έχουν εγκριθεί συνολικού ύψους 10 εκ. ευρώ όπως ο Βιολογικός Καθαρισμός στο Σέλερο 4 εκ. περίπου και περιμένουμε την έγκριση του κεντρικού αγωγού ύδρευσης που θα λύσει το πρόβλημα στην νότια περιοχή του δήμου και τις παραλίες, προϋπολογισμού 2.7 εκ. ευρώ, θα λυθούν προβλήματα της αστικής ανάπτυξης μέσω του χωροταξικού αλλά και των προβλημάτων της παραλιακής όπου εκεί μέσα είναι και το κάμπινγκ».

Στην συνέχεια ανέφερε ότι θα δοθεί έμφαση στα Λουτρά της Ποταμιάς όπου παρόλο που έγιναν προσπάθειες ενοικίασης, αυτές δεν ευοδώθηκαν λόγω της εμπλοκής του ΤΑΥΠΕΔ.

Ακολούθως, αναφέρθηκε στο λιμάνι, όπου μέσω του λιμενικού ταμείου Λάγους θα γίνει αξιοποίηση του lider που υπέβαλε ο δήμος και φυσικά το χτίσιμο του Μουσικού και ειδικού σχολείου όπου το τοπικό ρυμοτομικό είναι στο ΣτΕ.

Τέλος ο δήμαρχος Γ. Τσιτιρίδης, αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία του κ. Χαλιορή ο οποίος αγόρασε κάποια σκάφη προκειμένου να χρησιμοποιηθούνε στο Πόρτο Λάγος και θα συμβάλουν στην ανάπτυξη του, αφού, όπως σημείωσε το Πόρτο Λάγος θα συνδεθεί με τα νησιά Θάσος και Σαμοθράκης ενώ παράλληλα σημείωσε ότι υπάρχει προγραμματισμός να γίνε χρήση των υδροπλάνων στο λιμάνι των Αβδήρων.