GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



502 νέοι Αστυφύλακες από τις σχολές Αστυφυλάκων Κομοτηνής, Διδυμοτείχου και Ρεθύμνου

Τελετές ονομασίας και απονομής πτυχίων πραγματοποιήθηκαν χθες, 7 Οκτωβρίου 2018, σε 502 νέους Αστυφύλακες της 20ης εκπαιδευτικής σειρ...


Τελετές ονομασίας και απονομής πτυχίων πραγματοποιήθηκαν χθες, 7 Οκτωβρίου 2018, σε 502 νέους Αστυφύλακες της 20ης εκπαιδευτικής σειράς 2016-2018, στις έδρες των Τμημάτων Δοκίμων Αστυφυλάκων Διδυμοτείχου, Κομοτηνής και Ρεθύμνου.

Πιο αναλυτικά, στο Τμήμα Δοκίμων Αστυφυλάκων Κομοτηνής και έδρα της Σχολής Αστυφυλάκων, όπου ονομάστηκαν 224 νέοι Αστυφύλακες, χοροστάτησε ο εκπρόσωπος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Μαρωνείας & Κομοτηνής Πρωτοσύγκελος Βαρθολομαίος Ιατρίδης.

Τα πτυχία επέδωσε ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, Αντιστράτηγος Ανδρέας Αποστολόπουλος, ο οποίος συνεχάρη προσωπικά τους νέους Αστυφύλακες για την ευδόκιμη ολοκλήρωση της φοίτησής τους στη Σχολή Αστυφυλάκων και τους ευχήθηκε καλή σταδιοδρομία.

Στην τελετή παραβρέθηκαν ο Βουλευτής Ροδόπης Μεμέτ Αϊχάν Καρά Γιουσούφ, ο Αντιδήμαρχος Κομοτηνής Θεμιστοκλής Τζενετίδης, ο εκπρόσωπος του Δημάρχου Κομοτηνής Ιωάννης Μουρτίδης, ο Ανώτατος Διοικητής Φρουράς Κομοτηνής, Ταξίαρχος Γεώργιος Χατζηγεωργίου, ο Διοικητής της ΧΧΙ ΤΘΤ, Ταξίαρχος Λάζαρος Καμπουρίδης, ο Διοικητής της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, Αρχιπύραχος Μάριος Αποστολίδης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Ευάγγελος Γκίκας, ως εκπρόσωπος του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ο Διοικητής της Σχολής Αστυφυλάκων, Αστυνομικός Διευθυντής Ιωάννης Τζουβάνας, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, Αστυνομικός Διευθυντής Μιχαήλ Σεβδυνίδης, η εκπρόσωπος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών Αστυνομίας (Π.Ο.ΑΞΙ.Α.), Αστυνόμος Α’ Κορίνα Ζούπη, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης Βασίλειος Κραβαρίτης, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αποστράτων Ροδόπης Ιωάννης Τζαβδαρτζής, άλλοι ανώτεροι Αξιωματικοί του Σώματος, ο εκπρόσωπος του Δικηγορικού Συλλόγου Ροδόπης Ευστράτιος Οικονόμου, καθώς και εκπρόσωποι συνδικαλιστικών φορέων Ελληνικής Αστυνομίας.

Μετά το πέρας της τελετής, ο Διοικητής της Σχολής Αστυφυλάκων, επέδωσε αναμνηστικά δώρα στον Γενικό Επιθεωρητή Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, Αντιστράτηγο Ανδρέα Αποστολόπουλο.

Στην τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Τμήμα Δοκίμων Αστυφυλάκων Ρεθύμνου, κατά την οποία ονομάστηκαν 82 νέοι Αστυφύλακες, χοροστάτησε ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος, Πρωτοπρεσβύτερος Νικόλαος Νικηφόρος.

Τα πτυχία στους νέους αστυφύλακες επέδωσαν ο Προϊστάμενος του Επιτελείου του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Μιχαήλ Καραμαλάκης και ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Κρήτης, Υποστράτηγος Κωνσταντίνος Λαγουδάκης.

Στην εκδήλωση παρέστησαν η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου Μαρία Λιόνη, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ρεθύμνου, Ταξίαρχος Αντώνιος Ρουτζάκης, ο Ανώτερος Διοικητής Φρουράς Ρεθύμνου, Αντισυνταγματάρχης Γεώργιος Βιδιαδάκης, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λασιθίου, Αστυνομικός Υποδιευθυντής Εμμανουήλ Παπαδάκης, ο Λιμενάρχης Ρεθύμνου, Πλωτάρχης Κωνσταντίνος Καστρινάκης, ο Διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ρεθύμνου Πύραρχος Νικόλαος Λαγουδάκης, ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Αμαρίου Μενέλαος Φραγκιουδάκης, εκπρόσωποι των λοιπών στρατιωτικών, συνδικαλιστικών και τοπικών Αρχών του Ρεθύμνου και απόστρατοι Σωμάτων Ασφαλείας και Ενόπλων Δυνάμεων.

Στην τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Τμήμα Δοκίμων Αστυφυλάκων Διδυμοτείχου, όπου ονομάστηκαν 196 νέοι Αστυφύλακες, χοροστάτησε ο Αρχιμανδρίτης Νικηφόρος Ζαμπουνίδης, ως εκπρόσωπος της Ι.Μ. Διδυμοτείχου, Ορεστιάδας και Σουφλίου.

Η Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων, Αντιστράτηγος Ζαχαρούλα Τσιριγώτη, απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό και στη συνεχεία επέδωσε τα πτυχία στους νέους Αστυφύλακες.

Στην τελετή παρέστησαν, μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Διδυμοτείχου Παρασκευάς Πατσουρίδης, ο Δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλειος Μαυρίδης, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Υποστράτηγος Νικόλαος Μενεξίδης, οι Διευθυντές των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης και Ορεστιάδας, Ταξίαρχος Παναγιώτης Κουτούζος και Αστυνομικός Διευθυντής Πασχάλης Συριτούδης, αντίστοιχα, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης καθώς και Κοσμήτορες, Πρόεδροι και Προϊστάμενοι Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και εκπρόσωποι των Συνδικαλιστικών ενώσεων προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας.

Από τους Διοικητές των Τμημάτων αναγνώσθηκαν οι Ημερήσιες Διαταγές, με τις οποίες δόθηκαν συμβουλές και παραινέσεις προς τους νέους Αστυφύλακες τονίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι η ένταξή τους στις μάχιμες Υπηρεσίες του Σώματος γίνεται σε μία περίοδο που οι απαιτήσεις και οι προσδοκίες των πολιτών από την Αστυνομία συνεχώς αυξάνονται και την υποχρέωσή τους να διατηρήσουν το ήθος, την αποφασιστικότητα, το θάρρος και την εντιμότητά τους.

Στις τελετές επίσης παρέστησαν οι τοπικές, πολιτικές, δικαστικές και στρατιωτικές Αρχές, εκπρόσωποι των τοπικών Μ.Μ.Ε., διδακτικό και εκπαιδευτικό προσωπικό των Τμημάτων Δοκίμων Αστυφυλάκων και πλήθος γονέων, συγγενών και φίλων των αποφοιτησάντων νέων Αστυφυλάκων.

Επισημαίνεται ότι η εισαγωγή των σπουδαστών στη Σχολή Αστυφυλάκων, πραγματοποιείται με το Σύστημα των Γενικών Εξετάσεων πρόσβασης στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και είναι Ανωτέρα Σχολή υπερδιετούς κύκλου σπουδών.

Η φοίτηση των Δοκίμων Αστυφυλάκων στη Σχολή διαρκεί πέντε (5) εξάμηνα και χωρίζεται σε τρία (3) εκπαιδευτικά έτη.

Αποστολή της Σχολής είναι η σύγχρονη, επιστημονική, θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση των Δοκίμων Αστυφυλάκων, η οποία αποβλέπει στην άρτια επαγγελματική κατάρτιση και την κατάλληλη σωματική και ψυχική προετοιμασία των εκπαιδευομένων, με στόχο να καταστούν ικανοί αστυνομικοί και να προσφέρουν τα μέγιστα στην Πολιτεία και στο κοινωνικό σύνολο





.