GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Εκλογές 2019: Κώστα Κατσιμίγα θα στηρίξει ο ΣΥΡΙΖΑ για Περιφερειάρχη ΑΜΘ

Σε εκλογική ετοιμότητα για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ και ο τελικός κατάλογος των υποψηφίων αναμένεται...


Σε εκλογική ετοιμότητα για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ και ο τελικός κατάλογος των υποψηφίων αναμένεται να περάσει από το «μικροσκόπιο» της Κεντρικής Επιτροπής περί τα τέλη Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη έντονα ακούγεται το όνομα του μηχανικού Κώστα Κατσιμίγα, ο οποίος κατάγεται από την Κομοτηνή και στο παρελθόν ασχολήθηκε με την τοπική αυτοδιοίκηση στο δήμο Κομοτηνής και διετέλεσε καθήκοντα εκτελεστικού γραμματέα της περιφέρειας επί διοικήσεως Άρη Γιαννακίδη.

Στο παρασκήνιο, το βάρος της όλης προετοιμασίας για τις αυτοδιοικητικές εκλογές έχει αναλάβει όλο αυτό το διάστημα ο Γραμματέας του κόμματος Πάνος Σκουρλέτης ο οποίος πραγματοποιεί πολλαπλές συναντήσεις με νομαρχιακές επιτροπές και φιλτράρει πρόσωπα που θα μπορούσε να στηρίξει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σε «ανοικτή γραμμή» βρίσκεται επίσης με το Μέγαρο Μαξίμου και προσωπικά με τον πρωθυπουργό την ώρα που η κυβέρνηση εδώ και μήνες έχει διαμηνύσει ότι η πολιτική διεύρυνση που επιθυμεί –πρωτίστως στην Κεντροαριστερά- περνάει μέσα από την αυτοδιοίκηση.

Οι «κλειδωμένοι» υποψήφιοι στις Περιφέρειες
Πρόθεση του Μαξίμου είναι η Ρένα Δούρου να διεκδικήσει εκ νέου την Περιφέρεια Αττικής, αν και η ίδια δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά της και προς το παρόν δεν έχει ακόμα συναντηθεί με τον Αλέξη Τσίπρα.

Δεν ήταν λίγοι όσοι σχολίασαν ότι η ίδια μπορεί να επιλέξει να είναι υποψήφια στις ευρωεκλογές, ενώ άλλοι σύντροφοί της δεν έκρυψαν πως «αν δεν κατέβει, θα είναι παραδοχή ήττας».

Ειλημμένη απόφαση Τσίπρα, είναι να στηρίξει στην Κρήτη τον νυν περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη, αλλά και τον περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολο Κατσιφάρα. Έχει αναφερθεί δημόσια και για τους δύο και το γεγονός ότι προέρχονται από το χώρο του ΠΑΣΟΚ καταδεικνύει την επιλογή της ηγεσίας να ρίξει γέφυρες για συνεργασίες.

Δεδομένη, θεωρείται επίσης η στήριξη στον νυν περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρο Καρυπίδη και στον περιφερειάρχη Ιονίων νήσων Θοδωρή Γαλιατσάτο.

Αυτοί που… βολιδοσκοπούνται
Ο νυν γραμματέας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και προερχόμενος από τη ΔΗΜΑΡ Δημήτρης Αναγνωστάκης, ακούγεται έντονα για την περιφέρεια Στερεάς. Όπως και ο Βαγγέλης Αποστόλου.

Στην περιφέρεια Πελοποννήσου ο εκλεκτός του ΣΥΡΙΖΑ που αναμένεται να διεκδικήσει την εκλογή του είναι ο ΓΓ Υποδομών Γιώργος Δέδες .

Στη Θεσσαλία, δεν αποκλείεται να στηριχθεί από κοινού με το ΚΙΝΑΛ ο καρδιοχειρουργός Νίκος Τσιλιμίγκας.

Δυνατά για την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη «παίζει» το όνομα του μηχανικού Κώστα Κατσιμίγα, ο οποίος έχει ασχοληθεί με την τοπική αυτοδιοίκηση στον δήμο Κομοτηνής.

Στο Νότιο Αιγαίο, έχει ακουστεί ότι θα κατέβει υποψήφιος ο Νεκτάριος Σαντορινιός, αν και δεν αποκλείεται στο τέλος να υπάρξει άλλη υποψηφιότητα.

Καμία απόφαση δεν έχει ληφθεί ούτε για την υποψηφιότητα στο Βόρειο Αιγαίο. Αντιθέτως, για την Κεντρική Μακεδονία προσανατολίζονται στον Μάρκο Μπόλαρη και για την Ήπειρο έχει ακουστεί και το όνομα του Γιώργου Ζάψα. Αν και δεν επιβεβαιώνεται επισήμως, ο τελευταίος είναι πιθανό να στηριχθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ.