GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Παρμενίων 2018: Πύρινη κόλαση στο πεδίο βολής «Αετός» (φωτορεπορταζ)

Ολοκληρώθηκε σήμερα το πρωί της Παρασκευής 12 Οκτωβρίου η τελική φάση της μεγάλης Εθνικής Διακλαδικής Άσκησης «Παρμενίων 2018», με το ...


Ολοκληρώθηκε σήμερα το πρωί της Παρασκευής 12 Οκτωβρίου η τελική φάση της μεγάλης Εθνικής Διακλαδικής Άσκησης «Παρμενίων 2018», με το Δ’ Σώμα Στρατού να «σπέρνει» φωτιά και ατσάλι στο Πεδίο Βολών «Αετός» στην Αλεξανδρούπολη, με την συμμετοχή και μαχητικών αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας.




Άρματα μάχης, δυνάμεις του πυροβολικού, ελικόπτερα και μαχητικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν επίδειξη ισχύος, παρουσία του ΑΝΥΕΘΑ, Πάνου Ρήγα, της ΥΦΕΘΑ, κα Κόλλιας-Τσαρουχά και του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, Ναυάρχου Ευάγγελου Αποστολάκη.



Στο πεδίο βολής «Αετός» όπου πραγματοποιήθηκε η άσκηση, έγιναν τα εγκαίνια και του νέου παρατηρητηρίου.

Στην άσκηση Παρμενίων 2018 που διεξαγόταν όλη την εβδομάδα σχεδόν σε όλη τη χώρα, πήραν μέρος 9.000 άτομα, με 200 άρματα και 400 τεθωρακισμένα, ενώ συνολικά πραγματοποιήθηκαν 1200 ασκήσεις.

Την άσκηση παρακολούθησαν οι τοπικές αρχές της περιοχής του Έβρου, βουλευτές, μαθητές σχολείων και αρκετοί πολίτες.

Μετά το τέλος της άσκησης, έγινε βράβευση ηλικιωμένων πια εθνοφυλάκων.


Στο χώρο της άσκησης υπήρχε και έκθεση οπλικών συστημάτων.

Τα μηνύματα τόσο των υπουργών όσο και του αρχηγού Αποστολάκη, προς κάθε κατεύθυνση. Το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων, εγγύηση αποτροπής για κάθε απειλή της εθνικής κυριαρχίας της Ελλάδος και προάσπισης των εδαφών της.

Νωρίτερα το πρωί για πρώτη φορά σε άσκηση Παρμενίωνα, πραγματοποιήθηκε διάβαση ευκαιρίας του ποταμού Νέστου σε τρεις φάσεις: 1) Διάβαση, 2) Επίθεση στην πεδιάδα, 3) Βολές στο Πεδίο Βολής Αρμάτων Ξάνθης με άρματα από δυο ταξιαρχίες την 24η και την 25η.


Χθες το βράδυ της Πέμπτης η νύχτα έγινε μέρα στον «Ψηλό Στάλο» του Έβρου, καθώς ο «Βελισάριος» και το Δ’ Σώμα Στρατού σήκωσαν στο πόδι όλη την περιοχή με την εντυπωσιακή επίδειξη ισχύος που πραγματοποίησαν, λίγο πριν πέσει η αυλαία της μεγάλης εθνικής άσκησης «Παρμενίων 2018».

Η τελική φάση της άσκησης «Βελισάριος 2018» στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, καθώς το Δ’ Σώμα στρατού, μαζί με ισχυρές αεροπορικές δυνάμεις της Πολεμικής Αεροπορίας, συμπεριλαμβανομένων και μαχητικών F-16, πραγματοποίησαν επίδειξη ισχύος στην περιοχή του «Ψηλού Στάλου», στα Λάβαρα Διδυμοτείχου.

Πεζικό, πυροβολικό και τεθωρακισμένα, αλλά και ελικόπτερα και μαχητικά F-16 έκαναν τη νύχτα-μέρα κατά την διάρκεια της εντυπωσιακής άσκησης με πραγματικά πυρά κατά στόχων.

Την άσκηση παρακολούθησε ο Αρχηγός ΓΕΣ, Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής, μαζί με ανώτατους αξιωματικούς και των 3 κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ο Α/ΓΕΣ μετά το πέρας της άσκησης έστειλε μήνυμα ισχύος, αποτροπής και υψηλής επιχειρησιακής ετοιμότητας.