GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Περίπου 17.000 ευρώ οι δωρεές για τα «μονοπάτια της Σαμοθράκης»

Το ποσό των 16.874 ευρώ συγκεντρώθηκε κατά την πρώτη φάση των δωρεών για την υλοποίηση του προγράμματος «Μονοπάτια Πολιτισμού στη Σαμο...


Το ποσό των 16.874 ευρώ συγκεντρώθηκε κατά την πρώτη φάση των δωρεών για την υλοποίηση του προγράμματος «Μονοπάτια Πολιτισμού στη Σαμοθράκη».

Την πρωτοβουλία είχε αναλάβει η Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού, σε συνεργασία με το Ελληνικό Κέντρο Πολιτισμού στο Παρίσι και τον δήμο Σαμοθράκης, με σκοπό τη χρηματοδότηση του έργου που προβλέπει την ανασύσταση και ανάδειξη εγκαταλελειμμένων μονοπατιών του νησιού, που έχουν άμεση σύνδεση με την ιστορία και το φυσικό κάλλος του τόπου. Το ποσό που συγκεντρώθηκε από τους 101 δωρητές για τα μονοπάτια της Σαμοθράκης, θα χρησιμοποιηθεί για το πρώτο μέρος των εργασιών, στο πλαίσιο των οποίων θα προχωρήσει η σηματοδότηση ή και η ολοκλήρωση κάποιων διαδρομών.

Παράλληλα, η Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού έχει καταθέσει πρόταση χρηματοδότησης στο πρόγραμμα LEADER, ύψους 85.000 ευρώ, ποσό που καλύπτει το σύνολο του έργου. Εφόσον η πρόταση εγκριθεί, το ποσό των δωρεών που συγκεντρώθηκαν θα διατεθεί για τη δημιουργία εφαρμογών πλοήγησης και χαρτών του δικτύου μονοπατιών.