GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Συνάντηση του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και Υπουργού Οικονομίας & Ανάπτυξης, με τον Πρόεδρο της Τράπεζας Εμπορίου & Ανάπτυξης Ευξείνου Πόντου

Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Οικονομίας & Ανάπτυξης, Γιάννης Δραγασάκης είχε σήμερα, Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2018, σ...


Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Οικονομίας & Ανάπτυξης, Γιάννης Δραγασάκης είχε σήμερα, Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2018, συνάντηση με το νέο Πρόεδρο της Τράπεζας Εμπορίου & Ανάπτυξης Ευξείνου Πόντου, Dmitry Pankin.

Στη συνάντηση στην έδρα της Τράπεζας στη Θεσσαλονίκη, συμμετείχαν ο Υφυπουργός Οικονομίας & Ανάπτυξης, Στάθης Γιαννακίδης, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Οικονομίας & Ανάπτυξης και εκπρόσωπος της Ελλάδας στο Συμβούλιο Διευθυντών της Τράπεζας, Ηλίας Ξανθάκος, ο Γενικός Γραμματέας της Τράπεζας Εμπορίου & Ανάπτυξης Ευξείνου Πόντου, Σεραφείμ Τσόκας, στελέχη της Τράπεζας Εμπορίου & Ανάπτυξης Ευξείνου Πόντου, καθώς επίσης και στελέχη της Γενικής Διεύθυνσης Διεθνούς Οικονομικής & Εμπορικής Πολιτικής του Υπουργείου Οικονομίας & Ανάπτυξης.

Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Οικονομίας & Ανάπτυξης ως εκπρόσωπος της Ελλάδας στο Συμβούλιο Διοικητών της Τράπεζας, σε συνέχεια της συνάντησης της 11ης Ιουνίου, τόνισε ότι η Τράπεζα Εμπορίου & Ανάπτυξης Εύξεινου Πόντου αποτελεί ένα σημαντικό θετικό παράδειγμα πολυμερούς συνεργασίας, με σημαντική συμβολή στην ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής. Στο πλαίσιο αυτό, επισήμανε τις προοπτικές ευρύτερων πεδίων για συνεργασία, ιδιαίτερα στη νέα φάση στην οποία εισήλθε η Ελλάδα, μετά την έξοδο από τα μνημόνια.

Οι δύο πλευρές συζήτησαν τις δυνατότητες συνεργασίας και περαιτέρω δράσεων της Τράπεζας στην Ελλάδα σε έργα τόσο του δημόσιου, όσο και του ιδιωτικού τομέα. Ο κ. Δραγασάκης εστίασε, μεταξύ άλλων, στους τομείς της ενέργειας, των υποδομών, των τηλεπικοινωνιών και των logistics, που περιλαμβάνονται στο ευρύτερο πλαίσιο της Αναπτυξιακής Στρατηγικής.

Συνεχίζοντας, ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης υπογράμμισε ότι προτεραιότητες για τη χώρα αποτελούν η προώθηση αναπτυξιακά φιλικών μεταρρυθμίσεων, οι θεσμικές αλλαγές που θα συμβάλουν στη διαμόρφωση ενός ακόμη πιο ευνοϊκού επιχειρηματικού και επενδυτικού περιβάλλοντος, καθώς και η επιτάχυνση και ενίσχυση της ανάπτυξης.

Από την πλευρά του, ο Υφυπουργός Οικονομίας & Ανάπτυξης, Στάθης Γιαννακίδης τόνισε τις προοπτικές ανάπτυξης της Βόρειας Ελλάδας και της Θράκης σε συνάρτηση με την ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων, επισημαίνοντας τη σημασία όχι μόνο της επιτάχυνσης των έργων στις υποδομές, αλλά και της αναζήτησης νέων επενδυτικών πεδίων με αναπτυξιακή προοπτική.