GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Πώς μπορείτε να βοηθήσετε το παιδί σας στο σπίτι με το γράψιμο;

Λίγες ημέρες έμειναν για να αρχίσει το σχολείο και πολλές μαμάδες ανησυχούν για τη δυσκολία που μπορεί να αντιμετωπίσει το παιδί τους ...


Λίγες ημέρες έμειναν για να αρχίσει το σχολείο και πολλές μαμάδες ανησυχούν για τη δυσκολία που μπορεί να αντιμετωπίσει το παιδί τους στο γράψιμο.

Κάποια παιδιά μαθαίνουν πιο γρήγορα και εύκολα να γράφουν και κάποια άλλα δυσκολεύονται περισσότερο. Αυτό δεν σημαίνει κάτι. Είναι άλλωστε θέμα δασκάλου, τρόπου εκπαίδευσης, διάθεσης αλλά ακόμα και δικός σας θέμα το πώς θα εκπαιδευτεί να γράφει σωστά και με άνεση.

Δείτε πως μπορείτε να το βοηθήσετε με το γράψιμο με απλές πρακτικές:

Δημιουργήστε μια ιστορία με εικόνες
Ζητήστε από το παιδί σας να κάνει μια ζωγραφιά σε ένα λευκό κομμάτι χαρτί χωρίς να το γεμίσει εντελώς.

Ζητήστε του από κάτω ή από πάνω να γράψει μια μικρή πρόταση που να περιγράφει αυτό που μόλις ζωγράφισε. Με τον καιρό, μπορεί να αρχίσει να γράφει κάτι παραπάνω για αυτό.

Βοηθήστε το, κάνοντας του ερωτήσεις για αυτό που μόλις ζωγράφισε. Που είναι, πως εμπνεύστηκε, τι δείχνει, πως νιώθει.

Κρεμάστε την ζωγραφιά του και θυμίζετε του πως έγραψε μια μικρή ιστοριούλα. Αυτό θα το βοηθήσει πολύ στην καλύτερη συγκέντρωση.


Στην κουζίνα
Μια καλή ιδέα και αποδοτική, είναι να τοποθετήσετε έναν μικρό πίνακα στην κουζίνα σας παρόμοιο με αυτόν που έχει στο σχολείο.

Όποτε θέλετε να αγοράσετε κάτι ή να σημειώσετε κάτι για να μην το ξεχάσετε, ζητήστε του να το γράψει στον πίνακα για εσάς.

Όταν ετοιμάζετε κάποιο τραπέζι, μπορείτε να του πείτε να σας γράψει τα πιάτα στον πίνακα με τη σειρά.

Τα παιδιά λατρεύουν να συμμετέχουν και να σας βοηθούν, ειδικά σε ότι έχει να κάνει με το φαγητό. Γιατί να μην κάνετε αυτή την εμπειρία εκπαιδευτική;

Προτρέψτε το να γράφει λίστες
Είτε η λίστα έχει να κάνει με το τι έχει να πάρει μαζί του για την επόμενη μέρα του σχολείου, είτε έχει να κάνει με το τι θέλετε να ψωνίσετε για την επόμενη ημέρα, θα το βοηθήσει να εξασκηθεί στην ορθογραφία και θα ανεβάσει την αυτοπεποίθηση του.

Κάθε φορά που θα θυμάται κάτι που το είχατε διορθώσει, επιβραβεύστε το.

Αλληλογραφία
Αν το παιδί σας βρίσκεται στο στάδιο που έχει αρχίσει να εξασκείται στο να γράφει λέξεις και να συνδέει προτάσεις, ζητήστε του να γράψει ένα γράμμα σε ένα φίλο του που έχει μετακομίσει ή σε ένα συγγενικό του πρόσωπο που έχει καιρό να δει.

Με αυτό τον τρόπο θα έχει κάποιο δυνατό κίνητρο ώστε να εκφράσει τις σκέψεις του.

Κάντε το πιο διασκεδαστικό, δίνοντας του και έναν φάκελο για να το βάλει ή και αυτοκόλλητα για να κολλήσει στο γράμμα του. Με αυτό τον τρόπο θα εξασκήσει την ορθογραφία του αλλά και την σύνταξη του.

Παίξτε μαζί του
Υπάρχουν στην αγορά πολλά επιτραπέζια που χρησιμοποιούν μολύβι και χαρτί ως μέσο παιχνιδιού. Μπορείτε να το προτρέψετε να παίξετε ένα τέτοιο παιχνίδι, απαντώντας σε ερωτήσεις γραπτώς ή περιγράφοντας εικόνες με λέξεις. Τα παιδιά λατρεύουν αυτού του είδους τα παιχνίδια και να είστε σίγουρες πως θα το βοηθήσουν πολύ.