GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Γαβρόγλου: Πολύ λιγότερα μαθήματα στη Γ’ Λυκείου

«Στόχος μας είναι να προστατεύσουμε το κύρος των μαθημάτων»


«Στόχος μας είναι να προστατεύσουμε το κύρος των μαθημάτων»

Γαβρόγλου: Πολύ λιγότερα μαθήματα στη Γ’ Λυκείου

«Η τρίτη λυκείου αποκτά προπαρασκευαστικό χαρακτήρα, θα προετοιμάζει τους μαθητές για το επόμενο βήμα, δηλαδή την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση με πολύ λιγότερα μαθήματα και μεγαλύτερο βάθος. Στόχος μας είναι να προστατεύσουμε το κύρος των μαθημάτων», δήλωσε ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου.

Όπως είπε, κεντρική πολιτική μας είναι να λύσουμε το μείζον πρόβλημα που είναι η ανυποληψία της Γ’ Λυκείου. «Να σταματήσει να είναι μια τάξη στα χαρτιά, αλλά να είναι ένα σημαντικό βήμα για την τριτοβάθμια εκπαίδευση. Προτείνουμε ένα σύστημα που έχει μια δυναμική», ανέφερε ο κ. Γαβρόγλου και έκανε λόγο για «ριζοσπαστικές λύσεις με προσεκτικά βήματα».

Σημειώνεται ότι αλλάζει ριζικά ο τρόπος εισαγωγής στα Πανεπιστήμια.

Τέσσερις ομάδες προσανατολισμού, όσα και τα επιστημονικά πεδία, σχολές ελεύθερης πρόσβασης, αλλαγές στις εξετάσεις για το απολυτήριο, κατάργηση των Λατινικών και αντικατάστασή τους από την Κοινωνιολογία, κατάργηση των συντελεστών βαρύτητας, καθώς επίσης και κατάθεση μηχανογραφικού πριν την έναρξη της Γ’ λυκείου, είναι τα βασικά χαρακτηριστικά του νέου συστήματος.

Υπενθυμίζεται, ότι οι αλλαγές, θα ισχύσουν από το σχολικό έτος 2019-20, δηλαδή από τη «φουρνιά» των παιδιών που φέτος θα ξεκινήσουν να φοιτούν στη Β’ λυκείου.

Από τη Β’ Λυκείου οι μαθητές θα δηλώνουν τις σχολές προτίμησής τους έτσι ώστε να καθορίζεται εκ των προτέρων η ζήτηση ανά σχολή.