GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Λευτέρης Αυγενάκης: Ενίσχυση της κοινωνικής κινητικότητας και ίσες ευκαιρίες για όλους

O Κυριάκος Μητσοτάκης το περασμένο Σάββατο, με στόχο την συμπόρευση όλων των Ελλήνων προς την οριστική έξοδο από την κρίση, αντέτεινε ...


O Κυριάκος Μητσοτάκης το περασμένο Σάββατο, με στόχο την συμπόρευση όλων των Ελλήνων προς την οριστική έξοδο από την κρίση, αντέτεινε απέναντι στην παροχολογία, τον διχαστικό λόγο και τον άκρατο λαϊκισμό του κ. Τσίπρα, το ρεαλιστικό πρόγραμμα της ΝΔ. Μίλησε για στοχευμένες δράσεις και λύσεις που αντέχουν στο χρόνο. Παρουσίασε τις προτάσεις μας για μια Ελλάδα που παράγει και προοδεύει, ένα στιβαρό κράτος δικαίου, μια χώρα κοινωνικής ευημερίας που παρέχει ίσες ευκαιρίες και δυνατότητες σε όλους χωρίς ψιλά γράμματα και αστερίσκους.

Μετά από τέσσερα χρόνια στην εξουσία ο κ. Τσίπρας βρίσκεται απόλυτα ξεκομμένος από την κοινωνία. Στην φετινή ΔΕΘ το απέδειξε αποτυγχάνοντας να πιάσει τον παλμό των πολιτών. Οι Έλληνες δεν ζητούν διορισμούς και παροχές. Ζητούν ευκαιρίες. Δεν θέλουν να εγκλωβιστούν στη φτώχεια, αλλά να διεκδικήσουν το δικαίωμα στην προκοπή. Ζητούν να πάρουν τη ζωή τους στα χέρια τους, χωρίς να τους βάζει κάποιος συνεχώς εμπόδια. Και να κερδίσουν το μέλλον που τους αξίζει.

Οι πολίτες νιώθουν απροστάτευτοι. Ο νόμος Παρασκευόπουλου έχει καταντήσει την πόρτα της φυλακής περιστρεφόμενη πόρτα ξενοδοχείου. Έναν νόμο που η ΝΔ θα καταργήσει, αναθεωρώντας παράλληλα την ποινική δικονομία, ώστε να μην ξεγλιστράνε από τη Δικαιοσύνη τρομοκράτες, ισχυροί του χρήματος και κάθε λογής μπαχαλάκηδες.

Δεσμευόμαστε να ενισχύσουμε το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών, το κράτος δικαίου ως τελευταίο καταφύγιο των πιο αδύναμων και θεματοφύλακα της Δημοκρατίας, μια οικονομία που δημιουργεί δουλειές και ευκαιρίες προόδου για τους πολλούς. Αυτά συνθέτουν το συμβόλαιο εμπιστοσύνης μεταξύ κοινωνίας και κράτους, που μπορούμε να υλοποιήσουμε.

Ένα συμβόλαιο που ο κ. Τσίπρας δεν στάθηκε ικανός να συνάψει καθώς όταν μιλούσε για μεταρρυθμίσεις προς όφελος των πολιτών, επρόκειτο είτε για σκληρές μνημονικές υποχρεώσεις που ο ίδιος προκάλεσε, είτε για αποσπασματικά μέτρα εξυπηρέτησης μικρών ομάδων, μακριά από ένα συνολικό σχέδιο ανάταξης της οικονομίας.

Εμείς δεν θα αφήσουμε ποτέ ξανά την Πατρίδα μας να ικετεύσει για ένα ακόμα πρόγραμμα διάσωσης. Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να μειώσουμε το κόστος δανεισμού της Ελλάδας και για να μπορούμε να δανειζόμαστε από τις αγορές όπως όλες οι κανονικές χώρες.

Δεν αποδεχόμαστε μια κοινωνία που συμπιέζει τη μεσαία τάξη και αφαιρεί τις προοπτικές προόδου από τους μη προνομιούχους. Γι’ αυτό πρώτος στόχος είναι η ενίσχυση της κοινωνικής κινητικότητας. Θα στηρίξουμε την επιχειρηματικότητα και την αγορά εργασίας, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στα παιδιά των σκληρά εργαζομένων Ελλήνων να ζήσουν καλύτερα από τους γονείς τους.

Δεν αποδεχόμαστε τον νόμο Κατρούγκαλου. Έναν νόμο που όχι μόνο μειώνει τις συντάξεις, αλλά τιμωρεί τελικά τη δημιουργικότητα και την εργασία. Ένας κακός νόμος δεν διορθώνεται, αλλά καταργείται. Και αυτό ακριβώς θα κάνουμε, θα τον καταργήσουμε.

Αναφορικά δε, με τον ΕΝΦΙΑ η ΝΔ δεσμεύεται να τον μειώσει κατά 30% και να τον εκχωρήσει στους Δήμους ενισχύοντας την τοπική αυτοδιοίκηση. Οι πολίτες θα βλέπουν που πηγαίνουν οι φόροι τους και η αυτοδιοίκηση θα λογοδοτεί άμεσα στους πολίτες.

Ο χρόνος των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ τελειώνει. Στην συνείδηση όλων των Ελλήνων είναι απαξιωμένοι και ηττημένοι. Ο ΣΥΡΙΖΑ φεύγει, ο διχασμός τελειώνει και η αναγεννημένη Ελλάδα έρχεται. Η χώρα χρειάζεται μια νέα εθνική συστράτευση που θα μας κάνει ξανά όλους υπερήφανους που είμαστε Έλληνες.

*Ο κ. Λευτέρης Αυγενάκης είναι Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ. και Βουλευτής Ηρακλείου