GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Επίσκεψη Σουηδών φοιτητών στο Σουφλί

Το Σουφλί, τον Σύλλογο Φίλων της Μετάξης «Η Χρυσαλλίδα», και σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος της ευρύτερης περιοχής θα επισκεφτούν γι...


Το Σουφλί, τον Σύλλογο Φίλων της Μετάξης «Η Χρυσαλλίδα», και σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος της ευρύτερης περιοχής θα επισκεφτούν για μια εβδομάδα, (15-22 Σεπτεμβρίου) προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές με τους καθηγητές τους, από τη Σουηδία.

Οι Σουηδοί φοιτητές που ειδικεύονται στο σχεδιασμό και το ντιζάιν υφάσματος θα επισκεφτούν τα μουσεία του Σουφλίου, τις επιχειρήσεις που ειδικεύονται στην παραγωγή μεταξωτών ειδών και άλλα σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος όπως τη Δαδιά τη Λευκίμη κ.α.

Επίσης στη διάρκεια της επίσκεψης τους θα συμμετέχουν σε τοπικές γιορτές, όπως τη γιορτή του τρύγου που διοργανώνεται από τον Σύλλογο Φίλων του Οίνου και της Αμπέλου «Ο Στάφυλος» αλλά και στην εκδήλωση γαστρονομίας που διοργανώνει το Μουσείο Μετάξης (ΠΙΟΠ).

Επίσης θα ξεναγηθούν στο Μουσείο του Αρχοντικού Μπρίκα όπου φιλοξενείται και η συλλογή του συλλόγου «Χρυσαλλίδα», ταυτόχρονα όμως θα συμμετέχουν σε θεματικά εργαστήρια των επιχειρήσεων μεταξωτών ειδών.

Ο σύλλογος Φίλων της Μετάξης «Η Χρυσαλλίδα», προσηλωμένος πάντα στο στόχο της διάσωσης και διάδοσης της παράδοσης του Σουφλίου και με σκοπό να ενισχύει με όλες τις δράσεις και τις εκδηλώσεις που υλοποιεί, την επισκεψιμότητα της περιοχής, εδραιώνει φιλίες και συνεργασίες που επιβεβαιώνουν και επιβραβεύουν τις προσπάθειες και το όραμά του όλα αυτά τα χρόνια.