GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Το μήνυμα του Μητροπολίτη Ξάνθης για τη νέα σχολική χρονιά

Το μήνυμα του Μητροπολίτη Ξάνθης για τη νέα σχολική χρονιά.


Το μήνυμα του Μητροπολίτη Ξάνθης για τη νέα σχολική χρονιά.

Αγαπητά μου παιδιά,
Αγαπητοί Διδάσκαλοι και Καθηγητές,
Γονείς και Κηδεμόνες,

Μια νέα σχολική χρονιά αρχίζει σήμερα, ημέρα χαράς και ελπίδας διότι κάτι καινούργιο ξεκινά. Η σημερινή ημέρα είναι αφορμή για όνειρα, στόχους, οραματισμούς. Κάθε τι καινούργιο γεννά την ελπίδα για κάτι καλύτερο.

Για να προοδεύσουμε στην πορεία της ζωής, χρειάζεται να μοχθήσουμε και να κοπιάσουμε. Απαιτείται η δική μας ουσιαστική προσπάθεια και συμμετοχή. Η πίστη και το όραμα.

Από σήμερα το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας μετά τη θερινή ανάπαυλα, μπαίνετε, ως άλλοι αθλητές, στο στίβο του αγώνα για τη μάθηση. Στο ελπιδοφόρο αυτό ξεκίνημά σας εμπιστευθείτε ανεπιφύλακτα τον μόνο Διδάσκαλο, τον Ιησού Χριστό. Στηριζόμενοι στη χάρη του Θεού, σας καλώ να γράψετε μία καινούργια φωτεινή σελίδα στο βιβλίο της προσωπικής σας ιστορίας.

Με την αγαστή συνεργασία όλων, μαθητών, γονέων, εκπαιδευτικών να θεμελιώσετε μία νέα λαμπρή πραγματικότητα. Οι γνώσεις που θα αποκομίσετε είναι ασφαλώς πολύτιμες. Απαραίτητη όμως είναι και η πνευματική καλλιέργεια και η ηθική θωράκιση του εαυτού σας.

Ο Χριστός μέσα σε μία κοινωνία που βυθίζεται στο σκοτάδι της αβεβαιότητας μας στηρίζει με τον λόγο του «έχετε θάρρος, εγώ είμαι κοντά σας, μη φοβάστε». Με αφοβία, λοιπόν, με θάρρος και ελπίδα εύχομαι με όλη μου την καρδιά η νέα σχολική χρονιά να είναι ευλογημένη, δημιουργική και καρποφόρα.

Μέ πατρικές εὐχές

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ
Ο ΞΑΝΘΗΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΕΘΩΡΙΟΥ
ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ