GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


«Μην ψαρεύετε στα ελληνικά χωρικά ύδατα» – Οδηγία του υπουργείου Γεωργίας της Τουρκίας προς τους αλιείς

Ειδική οδηγία προς τους Τούρκους αλιείς εξέδωσε το υπουργείο Γεωργίας και Δασών της Τουρκίας συστήνοντας τους να μην ψαρεύουν σε ελλ...


Ειδική οδηγία προς τους Τούρκους αλιείς εξέδωσε το υπουργείο Γεωργίας και Δασών της Τουρκίας συστήνοντας τους να μην ψαρεύουν σε ελληνικά χωρικά ύδατα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Hurriyet, το σχετικό έγγραφο έχει ημερομηνία 3 Σεπτεμβρίου και απευθύνεται προς τις νομαρχίες Αδριανούπολης, Δαρδανελίων Αϊδινίου και Σμύρνης αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι αυτή η σύσταση γίνεται «για τη αποτροπή πρόκληση βλάβης στα έννομα και πολιτικά συμφέροντα της χώρας μας».

Οι Έλληνες αλιείς κάνουν λόγο για και θετική εξέλιξη, και μία δικαίωση, μετά απο τις έντονες διαμαρτυρίες των τελευταίων μηνών, τόσο προς την Κυβέρνηση αλλά και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ωστόσο όπως επεσήμανε και ο Δημήτριος Σαρίκας, Πρόεδρος του Αλιευτικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης, αυτό δε σημαίνει ότι έχει λυθεί και το πρόβλημα, καθώς όπως υποστηρίζει στην ειδική οδηγία δεν αναφέρεται ξεκάθαρα, τι να προσέχουν και ποιες περιοχές δεν πρέπει να παραβιάζουν οι Τούρκοι αλιείς.

«Δεν πιστεύει κάποιος ότι αύριο, οι Τούρκοι ψαράδες, δε θα φτάσουν στα 50 μέτρα από τη Λαδόξερα, τη Ζουράφα,επειδή δόθηκε αυτή η οδηγία, δε πιστεύω ότι θα αλλάξει κάτι ως προς αυτό.


Ο χρόνος θα δείξει κατά πόσο αυτό θα ισχύσει ή θα τους γράψουν στα παλιά τους τα υποδήματα» δήλωσε χαρακτηριστικά. Πρόσθεσε δε, πως οι αλιείς της περιοχής δε πρόκειται να μείνουν σε αυτό και θα συνεχίσουν να προασπίζονται τα συμφέροντα τους, και να διεκδικούν το αυτονόητο, το να μπορούν δηλαδή να πηγαίνουν στη δουλειά τους, γνωρίζοντας ότι θα επιστρέψουν σώοι και αβλαβείς.

«Θα πρέπει κάποτε όμως και η Πολιτεία να καταλάβει ότι τα συμφέροντα τα δικά μας είναι και του τόπου, του Κράτους, της Πολιτείας.

Θα πρέπει να τα προασπίσει και κάποια στιγμή να δώσει να καταλάβουν οι γείτονες μας, ποιες είναι οι «κόκκινες γραμμές» εκτός εάν αυτές δεν υπάρχουν» υπογράμμισε.