GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Προχωρούν οι Μονάδες Επεξεργασίας Απορριμμάτων σε Καβάλα και Αλεξανδρούπολη

Στο περιφερειακό δίκτυο της ΕΡΤ ΑΜΘ μίλησε την Πέμπτη 27/9 o Ξανθιώτης Υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στάθης Γιαννακίδης για μια...


Στο περιφερειακό δίκτυο της ΕΡΤ ΑΜΘ μίλησε την Πέμπτη 27/9 o Ξανθιώτης Υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στάθης Γιαννακίδης για μια σειρά θεμάτων, αρχής γενομένης από τα έργα που εγκρίθηκαν στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.

Mετά την έγκριση της χρηματοδότησης έργων αποκατάστασης από τις πλημμύρες του Ιουνίου στη Χρυσούπολη καθώς και τη χρηματοδότηση μελετών για την ωρίμανση σημαντικών έργων του Δήμου Μύκης σχολίασε ότι και η Τοπική Αυτοδιοίκηση πρέπει να είναι σε ετοιμότητα για να επιτυγχάνεται ο μέγιστος βαθμός συνεργασίας. «Από πλευράς μας υπάρχει και η δυνατότητα και η θέληση» σχολίασε.


Υπενθύμισε ότι με βάση τα Αναπτυξιακά Συνέδρια, σε κάθε Περιφέρεια έχει εκπονηθεί ένα μίνιμουμ σχέδιο ανάπτυξης. Παράλληλα, ειδικότερα για την ΑΜΘ, από τις εκκρεμότητες των εξαγγελιών του Πρωθυπουργού πριν από ένα χρόνο στην Κομοτηνή έκανε γνωστό ότι προχωρούν και δύο σημαντικά έργα όπως είναι οι Μονάδες Επεξεργασίας Απορριμμάτων (ΜΕΑ) σε Καβάλα και Αλεξανδρούπολη όπου υπάρχουν εξελίξεις. «Στη μεν πρώτη ξεπεράστηκαν τα προβλήματα που υπήρχαν με τη χωροθέτηση, το έργο ξεμπλόκαρε και υπάρχουν οι αναγκαίοι πόροι για να υλοποιηθεί σύντομα. Στη δε δεύτερη περίπτωση της Αλεξανδρούπολης, το έργο έχει φτάσει ήδη στη φάση του διαγωνισμού» σημείωσε.

Σχολιάζοντας την αναφορά του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη μουσουλμανική μειονότητα, κατά την ομιλία του στα Ηνωμένα Έθνη, σημείωσε ότι αυτό που πρέπει να γίνει κατανοητό είναι ότι η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τη μειονότητα ως Έλληνες πολίτες για τους οποίους μεριμνά και έχει αποδείξει ότι διαθέτει την τόλμη να προχωρά σε μεταρρυθμίσεις σε πολλά επίπεδα για την άρση των αγκυλώσεων και των λαθών όλων των προηγούμενων δεκαετιών.

Θετικό το ενδιαφέρον για τη ΣΕΚΑΠ

Ο Σ. Γιαννακίδης δέχτηκε επίσκεψη την Τρίτη στο γραφείο του από τον Ιάπωνα Πρέσβη και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της JTI και της ΣΕΚΑΠ. Αποτιμώντας την επαφή μαζί τους σημείωσε ότι από την πλευρά του θεωρεί σημαντικό ότι υπάρχει ενδιαφέρον όπως επίσης ότι θα μείνει το εργοστάσιο ανοιχτό καθώς έχουν προηγηθεί αγώνες, ιδιαίτερα από τους εργαζόμενους. Εκτίμησε θετικά το πρόγραμμα επενδύσεων που σχεδιάζει η εταιρία λέγοντας πως αυτά είναι ζητήματα για τα οποία μπορούν να μιλήσουν οι ιδιοκτήτες. «Όχι μόνο η συνέχιση της λειτουργίας του εργοστασίου αλλά επίσης η αναβάθμισή του και η προστασία των θέσεων εργασίας είναι ζητήματα που διεκδικεί η περιοχή ενώ η κυβέρνηση στηρίζει συνολικά τον κλάδο του καπνού» ανέφερε ο Υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης.

Προοπτικές της Κάνναβης

Η κάνναβη αποτελεί μια νέα αγορά που βρίσκεται υπό διαμόρφωση στην Ελλάδα και δεν δρα ανταγωνιστικά αλλά συμπληρωματικά με τον καπνό ανέφερε ο κ. Γιαννακίδης, απαντώντας σε ερώτηση σχετική με την παρουσία του στα εγκαίνια της Έκθεσης Cannavis Expo στη Θεσσαλονίκη. «Ιδιαίτερα αν επενδύσουμε στα πλεονεκτήματά της, η κάνναβη μπορεί να δράσει συνδυαστικά για να ενισχύσουμε συνολικά την αγροτική παραγωγή αλλά κυρίως τη σύνδεση με το μεταποιητικό τομέα, την αύξηση των θέσεων εργασίας και την προσέλκυση ξένων επενδύσεων» δήλωσε, εξηγώντας ότι στο πλαίσιο του ενδιαφέροντός αυτού θα βρίσκεται την Παρασκευή στην EXPO CANNABIS της Θεσσαλονίκης.