GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Αποκομιδή απορριμμάτων και την Κυριακή θέλει να εφαρμόσει ο Δήμος Κομοτηνής

Αποκομιδή και ανακύκλωση απορριμμάτων και την Κυριακή, θέλει να εφαρμόσει η Διεύθυνση Καθαριότητας, Περιβάλλοντος και Πρασίνου του Δήμ...


Αποκομιδή και ανακύκλωση απορριμμάτων και την Κυριακή, θέλει να εφαρμόσει η Διεύθυνση Καθαριότητας, Περιβάλλοντος και Πρασίνου του Δήμου Κομοτηνής. Το σχέδιο «πατάει» πάνω στην έλευση του συνόλου των μονίμων εργαζομένων της προκήρυξης 3Κ/2018 για την καθαριότητα των Δήμων.

Την ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού της Διεύθυνσης με 40 περίπου εργαζόμενους σηματοδότησε η έκδοση των προσωρινών αποτελεσμάτων της ως άνω προκήρυξης προ μερικών μηνών. Με την ένταξη αυτών στην υπηρεσία γίνεται σήμερα η αποκομιδή απορριμμάτων, καθημερινά και το Σάββατο με ένα απορριμματοφόρο αποκομιδής και ένας απορριμματοφόρο ανακύκλωσης.

Στον σχεδιασμό του αρμόδιου αντιδημάρχου Γιάννη Μουρτίδη είναι η αποκομιδή να γίνεται πλέον και την Κυριακή και εξηγεί πως μπορεί να επιτευχθεί αυτό «Ο προγραμματισμός μας είναι να καταφέρουμε, αν μας έρθουνε και οι μόνιμοι, να κάνουμε αποκομιδή και την Κυριακή. Το προσωπικό υπάρχει, αλλά περιμένουμε να βγει η τελική κατάσταση των μονίμων υπαλλήλων.

Μέχρι σήμερα έχουν πιάσει δουλειά γύρω στα 40 άτομα και περιμένουμε άλλους 27. Ανάμεσά τους υπάρχουν οδηγοί, απαραίτητοι για να προχωρήσει ο σχεδιασμός. Σε συνεργασία με το γραφείο κίνησης και με τον προϊστάμενο καθαριότητας Νίκο Στεργιάδη, στόχος μας είναι να βγάλουμε και το Σαββατοκύριακο απορριμματοφόρο για αποκομιδή και ανακύκλωση. Σήμερα το Σάββατο βγαίνει ένα απορριμματοφόρο της ανακύκλωσης και ένα της αποκομιδής. Ο στόχος μας είναι να βγούνε δύο απορριμματοφόρα της ανακύκλωσης και δύο απορριμματοφόρα αποκομιδής και την Κυριακή».

Οι τελευταίες πληροφορίες που αφορούν στην προκήρυξη 3Κ/2018 αναφέρουν ότι ξεκίνησε ο έλεγχος ουσίας των 128.851 αιτήσεων από τα στελέχη του ΑΣΕΠ. Η διαδικασία που ήταν προγραμματισμένο να ξεκινήσει τον Ιούλιο καθυστέρησε λόγω σειράς παράλληλων διαδικασιών (έλεγχος στις ενστάσεις στη διαδικασία πρόσληψης των αναπληρωτών εκπαιδευτικών, αυξημένες λόγω καλοκαιριού, χιλιάδες εποχικές προσλήψεις, διεξαγωγή του γραπτού διαγωνισμού για την προκήρυξη 1Γ/2017 του ΑΣΕΠ για 588 μόνιμες θέσεις στην ΑΑΔΕ) και τώρα πλέον τα στελέχη της Ανεξάρτητης Αρχής πρέπει να προλάβουν να ελέγξουν τουλάχιστον 40.000 αιτήσεις μέσα σε 80 ημέρες. Στόχος είναι οι οριστικοί πίνακες να εκδοθούν έως 30 Νοεμβρίου.

Στο μεταξύ αυτό το χρονικό διάστημα ο Δήμος Κομοτηνής προχωράει στην ανανέωση του στόλου οχημάτων, κάτι που δεν έχει γίνει από το 2010. Αυτό θα γίνει μέσω της αποδοχής δωρεάς ενός απορριμματοφόρου οχήματος από την εταιρεία «TAP AG», όπως και μέσω της αγοράς τριών απορριμματοφόρων. «Θα γίνει πλήρης ανανέωση του στόλου, θα καλυφθούν οι ανάγκες και θα μπορέσουμε να είμαστε σε επιφυλακή 24 ώρες το 24ωρο. Με τα καινούρια οχήματα θα μαζεύονται και πιο καλά και είναι και αθόρυβα», λέει σχετικά ο κος Μουρτίδης.

Ο Δήμος έχει διαθέσει ίδιους πόρους για την αγορά των τριών απορριμματοφόρων. Ο διαγωνισμός για την ανάδειξη προμηθευτή για την προμήθεια 3 απορριμματοφόρων τύπου πρέσας ποσού 598.920 ευρώ με ΦΠΑ, βαίνει προς ολοκλήρωση. Η προμήθεια αυτών των οχημάτων θα έχει όφελος για την παροχή υπηρεσιών προς τους δημότες.

Επίσης τα απορριμματοφόρα νέας τεχνολογίας θα έχουν μικρότερη κατανάλωση και θα είναι πιο ασφαλή για τους εργαζόμενους που επιβαίνουν σε αυτά και απασχολούνται στην αποκομιδή απορριμμάτων.

Δήμητρα Συμεωνίδου