GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Πιπεριά: Γιατί δεν πρέπει να λείπει από καμία σαλάτα σου

Πράσινη, κόκκινη, κίτρινη, πορτοκαλί, λευκή, μωβ. Κανένα άλλο λαχανικό της φύσης δεν έχει τόσα χρώματα όσο εκείνη. Αλλά η πιπεριά δεν ...


Πράσινη, κόκκινη, κίτρινη, πορτοκαλί, λευκή, μωβ. Κανένα άλλο λαχανικό της φύσης δεν έχει τόσα χρώματα όσο εκείνη. Αλλά η πιπεριά δεν είναι μόνο ενδιαφέρουσα στην όψη. Το κυριότερο, είναι πολύτιμη για την υγεία σου.

Έχει περισσότερη βιταμίνη C κι από πορτοκάλι
Ένα φλιτζάνι ωμής κόκκινης πιπεριάς περιέχει 190mg βιταμίνης C, την ίδια στιγμή που η πράσινη πιπεριά περιέχει σχεδόν 120mg. H αντίστοιχη περιεκτικότητα του πορτοκαλιού είναι 83 mg. Mε μόλις μία πιπερίτσα καλύπτεις τις ημερήσιες ανάγκες σου σε βιταμίνη C και προστατεύεσαι από το κοινό κρυολόγημα. Εντυπωσιακό;

Είναι γεμάτη νερό
Το οποίο σημαίνει ότι συμβάλλει στην ενυδάτωση του οργανισμού σου. Η πράσινη πιπεριά, όπως η ντομάτα, το αγγούρι, το μαρούλι και το ραπανάκι έχουν πάνω από 94% νερό και συγκαταλέγονται στα ενυδατικά λαχανικά. Ό,τι νερό δεν πίνεις λοιπόν μέσα στη μέρα, μπορείς να το τρως.

Σε «γεμίζει» βιταμίνη Α
Οι αντιοξειδωτικες ιδιότητες της πιπεριάς δεν περιορίζονται στα υψηλά ποσοστά βιταμίνης C. Η βιταμίνη Α, που γνωρίζεις και ως ρετινόλη, είναι πολύ σημαντική για το δέρμα, την όραση και θωρακίζει από λοιμώξεις. Σε μορφή προβιταμίνης Α (β-καροτένιο) λαμβάνεται από την πιπεριά και κυρίως από τη γλυκιά κόκκινη.

Προστατεύει από τον καρκίνο
Μεταξύ άλλων, στη σύσταση κυρίως της κόκκινης και της πορτοκαλί πιπεριάς εντοπίζεται και λυκοπένιο, το οποίο προστατεύει από τον καρκίνο των ωοθηκών. Όσο για την β-καροτίνη, μία από τις ιδιότητές της είναι να αποτελεί ασπίδα για μορφές καρκίνου, όπως είναι του μαστού σε γυναίκες πριν την εμμηνόπαυση.